Secretul perceperii lumii

761.2Întrebare: De ce vedem lumea noastră ca pe o lume fizică? De fapt, spuneţi că toate acestea sunt un câmp, scântei de lumină care se adună.

Răspuns: Lumea noastră înseamnă forțe care ne afectează și ne oferă percepția unei imaginii din interiorul nostru. Așa sunt imprimate pe retina ochilor și în creierul nostru.

Este un material sensibil la lumină care sesizează câmpul luminii, intensitatea sa mai mare sau mai mică și astfel reproduce o imagine. Adică, acestea sunt fluctuații ale luminii și extrapolezi sau descifrezi în felul tău imaginea rezultată.

Dacă aduci un copil mic sau un câine într-o cameră, pentru ei va fi o cu totul altă lume decât cea pe care o vezi tu. Vezi pereți, tavan, picturi și alte lucruri, iar ei nu văd asta. Toate se adună pentru tine într-o imagine cu un interior, dar nu și pentru ei.

Asta înseamnă că descifrezi imaginea în funcție de Reshimot-ul tău. Dar, de fapt, este doar efectul luminii asupra ta, particulele sale, influențele și câmpurile de diferite intensități. Nu este nimic altceva!

Întrebare: Dar de ce avem exact acest tip de percepție și nu altul?

Răspuns: Pentru că este cel mai bun prin care să treci la percepția spirituală, unde vei percepe orice impresie doar în măsura unei abilităţi mai mari sau mai mici de a dărui. Iar acum o percepi într-o capacitate mai mare sau mai mică de a primi plăcere.

Să spunem că mă uit la pictura unor pești chiar acum. De ce îi simt? Pentru că ei se înfățișează în mine, prin dorința mea de a mă bucura, prin tot felul de impresii: plăcute sau neplăcute, dorite sau nedorite, frică sau bucurie. Din aceste stări, imaginea se asamblează pentru mine.

Nu văd galben, violet, albastru, apă, pește și așa mai departe. Văd câteva impresii mai plăcute sau mai puțin plăcute pentru ego-ul meu și abia apoi le descifrez.

KabTV „Am primit un apel. Cealaltă lume” 27.04.12

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: