Secretul Placebo

549.02Întrebare: Majoritatea medicilor nu iau efectul placebo în serios?

Răspuns: Pur și simplu cred că ajută, dar există o componentă psihologică în fiecare medicament în tratamentul pacientului. Nu vor să sublinieze această conexiune în particular, deoarece îi va obliga să se raporteze corect la pacient. Pentru asta au nevoie de multă răbdare și o atitudine corectă față de pacient.

De exemplu: „Prietene, de ce te simți așa? Ceva este greșit. Dar, de fapt, nu este așa. Stres? Nu ai stres. Lasă-mă să te țin de mână, uite, totul se liniștește. ” Etc. Înțelegi cât costă energia nervoasă ?!

Deci, preferă să recurgă la chimie: 10, 20, 30 miligrame de mai multe ori pe zi și înainte de a merge la culcare și atât, cel mai bine! Astfel pot trata 100 de pacienți într-un schimb de tură.

Componenta psihologică este deosebit de importantă, deoarece este vorba despre ființe umane și nu doar despre o mașină chimică la care puteți adăuga câteva miligrame dintr-o anumită substanță și gata, este reparată.

Cred că, pe lângă medicii noștri, avem nevoie și de medici diferiți, pe care îi puteți numi psihologi. De fapt, nici măcar psiholog, ci un medic este cel care vindecă cu adevărat oamenii, nu corpul, ci ființa umană.

Întrebare: Și apoi, așa cum spui, dacă omul este echilibrat, atunci bolile dispar?

Răspuns: Da. Sunt sigur că 99% din medicamentele noastre sunt inutile și că nu avem nevoie de ele. Dacă vreau să mă mențin în mod corespunzător, toate funcțiile mele corporale pot fi de fapt echilibrate de atitudinea corectă față de mine și prin mine față de lume. Dacă mă învață să o fac.

Mens sana in corpore sano, ceea ce înseamnă, o minte sănătoasă într-un corp sănătos.

Cum putem face asta? Dacă încercăm să obținem conexiunea corectă între noi în grupuri mici, astfel încât omul să fie echilibrat cu ceilalți, atunci și corpul, care este nivelul următor, cel mai scăzut nivel al ființei sale, va răspunde la asta și va începe să se vindece. Nu există nicio îndoială legat de asta!

Dar, pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de experți care au fost pregătiți pentru acest lucru. Medicii nu ne vor ajuta să atingem acest lucru.

Întrebare: Credeți că funcționează și că, în principiu, omul poate fi vindecat?

Răspuns: Da, nu există nicio îndoială! Dar este o problemă, așa cum se spune, nu există întoarcere în peșteri, deoarece suntem prea mulți acum. Deci, trebuie să urmăm o cale diferită, calea înțelepciunii Cabalei.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” din 27.11.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: