Secretul unei femei de 100 de ani pentru o viață lungă

962.8Comentariu: Am auzit de o femeie de 100 de ani din Australia care a spus că o viață lungă provine dintr-o atitudine calmă față de orice eveniment tumultuos de viață. Ea recomandă să nu se țină de ranchiuni și să trăiască aici și acum. Ea a spus că motto-ul ei era: „Nu vă faceți griji pentru lucruri care s-ar putea să nu se întâmple niciodată”.

Îi invidiez pe acești oameni care pot trata totul așa…

Răspuns: Dar ei nu sunt în viață. Nu vă faceți griji pentru ieri sau mâine, ci trăind doar aici și acum, este felul în care trăiește o vaca. Orice animal trăiește aici și acum. Dacă au presimțiri, asta e altă chestiune. Dar dacă această senzație nu le este dată, atunci trăiesc cu ceea ce au. Priviți cum stau, se întind, se culcă și dorm. Totul este foarte simplu – orice dictează corpul.

Dar nu o ființă umană. El se împovărează cu tot felul de probleme cosmice. Stelele explodează undeva, iar asta îl îngrijorează. A fi preocupat de locul în care te afli. Asta e viaţa.

Dar existența ta corporală calmă, aceasta este viața unui animal. Dacă trăiești doar din ceea ce ai, felul în care trăiește corpul, atunci asta este tot.

Întrebare: Este practic imposibil să păstrezi o atitudine calmă față de evenimentele tumultoase din viață?

Răspuns: Asta depinde de nivelul atitudinii tale. „Am o atitudine calmă față de tot ceea ce nu mă privește fizic. Sunt orb la orice altceva, nu există.” Nu este vorba despre mine.

Un cabalist este deschis întregii lumi. El este deschis. Nu e alergă pentru a câștiga impresii și informații, ci trebuie să iasă din el însuși și să participe la lume, să absoarbă lucruri din interiorul lui, să preia toate problemele acestei lumi și să le proceseze corect. Așa își activează corectarea. Corectând impresiile acestei lumi și punându-le înapoi.

Întrebare: Deci ai înțeles dinainte și înțelegi și acum că ai o viață care nu este lipsită de probleme? Și asta îl face pe un cabalist să trăiască fericit așa?

Răspuns: Îl face fericit pentru că este o necesitate. Altfel nu este viață, un cabalist nu poate trăi altfel. „Cine adaugă cunoștințe, adaugă suferință.”

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 17.02.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed