Seducția șarpelui originar

571.08Zohar pentru toţi, Chayei Sarah, Item 72: În mod similar, mai multe grupuri de lumini ale Klipot au ieșit în lume din acel prim șarpe superior prin care Adam a fost sedus. Și toate au fost îndreptate asupra faptelor secrete ale lumii.

Întrebare: Este scris că șarpele avea picioare. A fost ceva similar cu dinozaurii?

Răspuns: Înseamnă că șarpele, adică egoismul nostru, a putut să existe independent.

La început, egoismul a apărut ca o calitate separată și, odată ce a fost absorbit în noi și amestecat cu restul calităților, și-a pierdut membrele și acum este situat în interiorul tuturor gândurilor, forțelor, acțiunilor și deciziilor noastre. Prin urmare, acest șarpe nu mai există independent, ca să spunem așa.

Întrebare: Ce este această construcție: Adam, Eva, șarpe?

Răspuns: Adam, Eva, șarpele, Creatorul,, lumea – toate acestea există în interiorul fiecărei persoane. Absolut totul!

Comentariu: Am văzut recent un tablou al unui artist iubitor de distracție: Adam și Eva sunt lângă un copac, șarpele închide ochii lui Adam cu coada și îl atrage la el. Oamenii își imaginează tot felul de lucruri despre asta.

Răspunsul meu: Nu ar trebui să ne imaginăm nimic pentru că vorbim despre calitățile unei persoane. Adam este dorința de a dărui, de a ieși din sine. Eva este dorința de a primi, o parte a naturii noastre. Prin urmare, egoismul nu are contact direct cu Adam.

Adam, parcă, este dornic să iasă din persoană. Dar Eva nu. Aceasta este calitatea noastră de a fi împliniţi, de a primi, de a câștiga și, prin urmare, egoismul se acumulează în ea.

KabTV “Puterea Cărţii  Zohar” #16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: