Semnatura mea pe declaratia de daruire

Intrebare: Ce ar trebui sa facem in privinta prietenilor care nu se trezesc? Ar trebui sa avem rabdare cu ei, la fel ca si cu lumea exterioara?

Raspuns: Nu. In grup am semnat o garantie reciproca la fel ca si grupurile Cabaliste din trecut cerandu-le noilor veniti sa semneze statutul. Vrei sa fii prieten ? « Prieten » este persoana care pune tot efortul si energia pentru unitate. De fapt, singurul mod prin care ne putem atinge scopul este prin unitate.

Noi nu avem abilitatea de a accepta o persoana care nu este gata pentru asta, pentru ca pur si simplu ne va trage in jos fortele, sau chiar va crea confuzie si ne va imprastia. Baal HaSulam scrie in articolul Pacea ca o persoana poate intelege ca nu poate fura, totusi sa nu vada nimic rau in a nu darui.

In spiritualitate, daca nu dai grupului tot ceea ce trebuie sa ii dai, inseamna ca furi de la el. De aceea, oamenii care doresc sa intre in grup trebuie sa stie ca ei semneaza « declaratia de daruire ». Ei isi iau obligatia sa isi aduca contributia, sa isi dea toata energia de dragul unitatii.

Altfel, persoana nu are loc in grup. Deci lasa-l sa stea acasa in fata televizorului. Asta trebuie sa se inteleaga si grupul trebuie sa o ceara tuturor si de la fiecare persoana. Nu vom ajunge nicaieri fara unitate.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/6/10, Zohar

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: