Semne ale căderii civilizației

545Întrebare: În zilele noastre fiecare are propria lui părere și fiecare crede că ar trebui să o exprime. Ce este o părere personală și cât de importantă este?

Răspuns: Adevărul este că egoismul  a crescut. Dacă în urmă cu o sută de ani oamenii erau mai modesti și înțelegeau împărtăşirea între ei înșiși și cu alții, în propria lor clasă și cu alte clase, în poziții sociale și în cultură socială și știau dacă pot spune sau nu, precum și unde, când, și în ce societate, acum toate liberalizările moderne au dus la o stare în care omul crede că poate face totul și oriunde. Libertate!

Drept urmare, neavând nici cunoștințe, nici cultură, nici abilități, el este ca „o poșetă de mătase purtată de o scroafă”. Aceasta este ceea ce vedem. În primul rând, un astfel de comportament este promovat și demonstrat de mass-media. Ce este nevoie pentru a deveni jurnalist? Nimic. Du-te și angajează-te. Dacă știi să scrii „bine”, atunci te poți alătura imediat unui personal și asta este tot. Și apoi…

Bineînțeles că există jurnaliști de top, dar sunt mai mult ca analiști, oameni cunoscători, cu o mentalitate specială. Aceasta este deja o profesie, o cultură internă. Ei pot fi mai presus de politicieni. Dar câţi dintre aceştia sunt?

Restul sunt împingători de creion. Ei le arată tinerilor cum să pună la capăt orice le vine în minte. Tinerii învață cum să se exprime de la acești indivizi și așa crește o generație. În fiecare generație puteți vedea prin ce fel de media au fost crescuţi. Și aceste medii dau tonul. Dacă te uiți la el, titlurile sunt provocatoare, dar nu există nimic în text.

În general, toate aceste trucuri ieftine îi învață pe oameni să aibă o atitudine disprețuitoare față de adevăr și față de modul în care se pot exprima. Principalul lucru este să chicoteşti și să râzi de ceva absolut gol, pentru că asta este obișnuit. Totul se bazează pe asta.

Dar toate acestea sunt semne ale unei căderi. Așa s-au stins treptat toate civilizațiile. Ne aflăm în ultima perioadă a declinului civilizației noastre egoiste, care include o mulțime de civilizații și perioade diferite, atât în timp, cât și în împărțirea ei însăși în multe civilizații existente simultan. Astăzi sunt șase sau șapte în lume, ca să nu mai vorbim de câte etape diferite ale dezvoltării umane am trecut. Astăzi totul se apropie de sfârșit.

KabTV Am primit un apel. Opinie personală” 26.12.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: