Semnele iminentei revelari

Intrebare: Sa presupunem ca vreau sa cumpar o masina. Voi strange toate informatiile referitoare la avantajele si beneficiile modelului, si pot intelege usor toate acestea. Dar daca vreau sa ating daruirea in spiritualitate, acest lucru pare a fi ceva efemer si de neinteles.

De ce este acest lucru atat de derutant si ce ar trebui sa fac in legatura cu asta?

Raspuns: Este o cerere echitabila din partea unui incepator care abia s-a imbarcat pe calea spirituala: De ce nu este claritate si simplitate in spiritualitate? De ce nu vedem viitorul si avantajele lui?

In aceasta lume, cand ne inscriem la o universitate, este normal sa stim cand vom absolvi, ce vom gasi de lucru dupa aceea, si cat de mult vom castiga. Exemplul oamenilor care au mers deja pe aceasta cale ma indreptateste pe mine sa investesc efortul necesar pentru a ajunge la acelasi rezultat. De ce nu este la fel in spiritualitate? De ce este atat de complicat si neclar in privinta rezultatelor? Unde ne ducem in primul rand? Daca, dupa lectie, pe strada ma intreaba cineva Ce ai obtinut de acolo? Eu nu voi avea nimic sa-i spun.

Si totusi, faptul ca nu avem niciun raspuns, este semnul clar ca suntem aproape de revelare, de vreme ce aceasta este singura modalitate pentru a dezvalui ceea ce este ascuns. Putem obtine asta doar din senzatia de scurtatura si deficit. Vine catre noi din absenta a….chiar nu stiu ce! Senzatia de insuficienta este in sine pregatirea pentru revelare.

Asadar, acest sentiment al vostru este foarte folositor. Nu este placut, dar este corect, si se intampla chiar inainte de revelare, care poate aparea din starea in care intrebam: Unde este? De ce? Pentru ce? Asta este, apare din spatiul gol. Si va fi la fel, la orice nivel.

Nu va faceti griji in privinta starilor prin care trecem. Mai important este ca ele sa se schimbe repede! Oricum va trebui sa trecem prin toate. De aceea nu ne pasa de senzatiile mele la un anumit moment. Frecventa schimbarilor pe care le experimentam este cea care conteaza. Doar asta!

Nu conteaza daca ma simt bine sau rau, daca sunt confuz, daca inteleg mai mult sau mai putin. Ce conteaza este sa avansez. Aceia care examineaza conditia lor interioara, amana; nu este bine. Straduiti-va sa avansati si nu va ganditi prea mult. Ceea ce este important este progresul rapid.

Din partea 3 Lectia zilnica de Cabala, 30.07.10, Prefata la Intelepciunea Cabalei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed