Sensul vieţii este să îi învăţăm sensul

Întrebare: Pe lângă principalul scop, de a atinge lumea superioară, mai sunt şi alte scopuri superioare legate de talentele şi calităţile naturale ale unui individ, care ar trebui să fie urmărite, deoarece ei încă nu şi-au dezvoltat dorinţa de căutare a lumii superioare?

Răspuns: Şi de ce ar trebui ca un individ să-şi distragă atenţia cu ceva? Pentru a fi un mare muzician? Să spunem că încep să practic la un instrument muzical între 12 şi 14 ore pe zi, pentru a cânta frumos. Acesta este sensul vieţii mele ?!

Ce obţin prin asta? O împlinire egoistă imensă. Lumea mi se închină, mă respectă, devin cunoscut, câştig foarte mulţi bani, păşesc pe o scenă, toată lumea se ridică în picioare și aplaudă!

Remarcă: Nu, numai asta. Oamenii ascultă muzica şi sunt încântaţi.

Comentariul meu: Da, oamenii plâng de bucurie, asta este minunat şi apoi ce? Într-un final, eu şi ascultătorii mei vom muri şi cu asta totul se încheie. Este acesta sensul vieţii?

Cu toţii sunt prinşi într-o asemenea “capcană de şoareci”. Însă, sunt oameni, numiți Cabalişti, care au o dorinţă imensă de a cunoaşte esenţa vieţii. Ei spun: “Noi nu vom accepta nimic mai puţin, noi trebuie să obţinem Creatorul! Sensul vieţii, dobândirea punctului de unde totul răsare şi nimic mai puţin”.

Întrebare: Şi dacă am lua în consideraţie oamenii de ştiinţă, care, de exemplu, au dezvoltat invenţii care salvează vieţile, iar umanitatea le foloseşte de secole. Nu este nicio însemnătate în asta?

Răspuns: Ei, pur şi simplu, îmbunătăţesc existenţa animalică a oamenilor. Nu există nicio însemnătate în lumea noastră, nu este nevoie să săpăm în ea pentru asta! Vedem ceea ce suntem şi cum se încheie totul. Oamenii se nasc, trăiesc şi mor, iar asta continuă vreme de generaţii atâta vreme cât pământul ne poate purta. Nu este nimic altceva ! Aşa că, se merită să discutăm despre însemnătatea existenţei materiei proteice pe această planetă?!

Întrebare: Deci, se pare că sensul vieţii este să îi învăţăm sensul? Cabaliştii spun că acesta stă în adeziunea cu Creatorul.

Răspuns: Desigur ! În această viaţă și în această lume !

Trebuie să atingi Creatorul, să-L revelezi, să-L cunoşti. Între timp, tu atingi starea de eternitate şi perfecţiune, fără să mori, fără să te identifici cu corpul, care este lăsat ca o parte absolut inutilă, ca o parte folosită a rachetei.

Eşti obligat să realizezi asta şi să experimentezi asta foarte clar şi într-un mod evident, precum un copil care pune totul în gura lui, deoarece numai prin gust poate să identifice ceea ce este. De aceea, asta se numeşte Tamei Tora “gustul Luminii”.

Din lecţia de Cabala în rusă 1/28/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed