Sensul vieții, partea 7

Datoria de a revela Creatorul

Întrebare: Să spunem că am găsit un grup de oameni cu aceeași gândire, care ca și mine încearcă să găsească sensul vieții manifestat în revelația Creatorului. Dacă îi ajut să reveleze Creatorul și dacă asta este mai important pentru mine decât să Îl obțin eu însumi pe El, atunci sub aceste condiții Creatorul va apărea între noi?

Răspuns: O calitate numită “Creatorul” vă apărea între voi, aceasta fiind calitatea dăruirii și iubirii absolute. Noi va trebui să revelăm Creatorul exact din stările diferite de cădere, goliciune și din toate celelalte prin care noi am trecut.

Comentariu: Pare că nu este foarte dificil de găsit oameni care caută de asemenea sensul vieții, să îi adun într-un grup și să încerc să am grijă ca ei să aibă tot timpul importanța acestui sens.

Răspunsul meu: Asta este ceea ce facem acum. În practică noi încercăm să creăm un grup care să fie un exemplu, un laborator și apoi toată lumea vă putea să facă la fel în el.

Așa cum a scris Baal HaSulam, întâi noi trebuie să construim societatea corectă, care să fie un exemplu pentru toți ceilalți. Apoi toți ceilalți pot acționa în același fel ca această societate. În principiu, asta este ceea ce vrem să realizăm.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 1/14/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: