Sentimente şi mecanică, ȋmpreună

Întrebare: Încă o dată, am abordat studiul Prefață la Înțelepciunea Cabalei (Pticha), dar la un nou nivel, prin sentimente. Acest lucru este atât de interesant, atât de adânc, încât ne lipsesc din nou detaliile tehnice.

De ce, atunci când începem să punem orice întrebări tehnice, asta ne îndepărtează de percepția emoțională ȋn care am intrat, ne scot din ea?

Răspuns: Acest lucru se întâmplă doar la început. De exemplu, atunci când oamenii învață să cânte la un anumit instrument muzical, la început trebuie să lucreze la tehnică. Ei trebuie să facă exerciții și să se obișnuiască cu instrumentul.

Odată ce ȋl stăpânesc, atunci este ca și cum s-ar uni cu el, iar instrumentul începe să-și exprime sentimentele, acelea pe care oamenii nu le pot exprima. Iau o vioară în mâini și ea cântă așa cum eu n-am putut niciodată. Dar prin cântul, prin dorul, prin sunetele ei, sunt capabil să mă pot exprima pe mine.

La fel este şi aici. Trebuie să învățăm mai întâi instrumentul. Iar instrumentul nostru sunt sentimentele, nimic mai mult decât sentimentele, deoarece noi suntem doar dorința de a ne bucura. Aceasta este ceea ce Creatorul a creat în noi.

Din Lecţia de Cabala ȋn limba rusă 4/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: