Separați puritatea de impuritate

200.01Dacă Kli-ul este amestecat cu primirea pentru sine, care este considerată „murdărie” în comparație cu lumina, care este totul despre dăruire, în consecință, înainte ca o persoană să vină să primească hrană de la Creator, care este încântare și plăcere, el trebuie să se curețe pe el însuși de primire pentru sine. În acel moment, abundența care este plăcerea, nu merge la Klipot, nu este privit ca primire pentru sine. Mai degrabă, abundența va merge către Kedusha, deoarece el poate urmări beneficiul Creatorului în timp ce primește plăcerea. Aceasta se numește „mâncatul hranei de pe masa pură”.

După masă, este invers. El trebuie să dea o parte Sitrei Achra [cealaltă parte]. Aceasta înseamnă că el spune că aici este încă murdărie care aparține Sitrei Achra, și trebuie să mă corectez în continuare (articolul lui Rabash nr. 22 (1988) „Care sunt meritele și nelegiuirile unui drept în muncă?“).

Întrebare: Cum poate cineva să înțeleagă că este timpul să dăruim Sitrei Achra (dorinței impure)?

Răspuns: Nu vrem să dăm nimic Sitrei Achra. Dar nu este nimic de făcut; o parte încă scapă în ea. În plus, se crede că este și necesar să o hrănim pentru că ne ajută să separăm puritatea de impuritate, primirea de dăruire. Această poruncă îi privește absolut pe toți.

Întrebare: Dacă o persoană a săvârșit deja un păcat și a căzut în Sitra Achra, cum ar trebui să lucreze corect păcătosul și dreptul din el pentru a-l scoate din primirea pentru sine?

Răspuns: Este necesar să-l scoți pe păcătos cu ajutorul celui drept. Și pentru a-l trezi pe cel drept din noi, ni s-a dat grupul de zece, prietenii.

Din prima parte a Lecţia zilnică de Cabala 21/11/23, Scrierile lui Rabash „Care sunt meritele și nelegiuirile unui drept în muncă?”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: