Servind Lumea

Intrebare: Cum ar trebui natiunea Israel care traieste la nivelul material al acestei lumi sa participe la corectia generala?

Raspuns: Impreuna cu corectarea Israelului spiritual, trebuie sa corectam „ipostaza” sa materiala. Este rezulatul reincarnarii sufletelor lui Israel, in timp ce Israelul spiritual este reprezentat de toti aceia care au un punct in inima, o aspiratie spirituala prin care se alatura procesului.

Diferenta dintre ele sta in catre ce sunt atrase: o persoana cu un punct in inima este atrasa de spiritualitate, in timp ce o persoana care nu are acest punct nu este. Insa, daca o persoana fara un punct in inima apartine natiunii Israel (Yashar Kel), adica aceia care tintesc direct catre Creator), atunci ea este obligata sa munceasca la corectia sa.

Este adevarat ca exista un principiu care spune ca nu exista constrangere pe calea spirituala. Insa, cu toate acestea, aceasta indatorire este obligatorie pentru Israel. Tora spune,” Veti fi un regat de preoti si o intreaga natiune pentru Mine”. Si acest timp a venit.

Desigur, responsabilitatea acelor membrii ai lui Israel care au un punct in inima difera de responsabilitatea acelora care nu au acest punct, care nu au fost inca treziti. Insa, aceasta indatorire este obligatorie pentru toti, si presiunea externa a AHP, popoarele lumii, este destinata cu precizie sa faca Galgalta ve Eynaim sa se corecteze pe sine. Aceasta presiune va continua sa creasca. Cu cat ramanem in urma,cu atat AHP vrea, deoarece egoismul creste constant si devine din ce in ce mai gol. De aceea presiunea asupra Galgalta ve Eynaim va deveni mai puternica. In acest fel popoarele incita indirect Israelul sa accelereze corectia sa.

Prin urmare, oamenii cu un punct in inima, adica Israelul spiritual, si doar Evreii, materialul lui Israel, trebuie sa actualizeze corectia asupra lor si sa atraga Lumina pentru AHP. Nu puteti face nimic sa schimbati acest lucru pentru ca noi vorbim despre un singur vas ale carui parti sunt astfel interconectate.

Intrebare: Asta inseamna ca aceste doua procese trebuie sa apara simultan?

Raspuns: Eu nu vad doua procese aici. La finalul „Introducerii la Cartea Zohar”, Baal HaSulam scrie despre cele doua parti ale lui Israel: interior si exterior. Partea interioara este reprezentata de „muncitorii Creatorului”, aceia care doresc sa il serveasca pe El. Si acestia de impart in doua parti: partea interioara, aceia care doresc sa ajunga la intentie de dragul daruirii, si partea exterioara, care face actiuni materiale. Alaturi de ei, Israel ii include de asemenea pe acei oameni care nu stiu nimic si nu sunt interesati de nimic.

In mod similar, popoarele lumii includ de asmenea doua parti. Partea interioara vrea sa se alature noua si apartine lui Israel, chiar daca este numita „Israel in popoarele lumii”. Si partea exterioara este indiferenta fata de acest lucru si simte doar problemele acestei lumi. Insa trebuie de asemenea sa trezim si acesti oameni, astfel incat sa evite marile greseli pe viitor si sa se salveze pe sine de anihilare si probleme grave. Astfel ei se vor alatura noua.

In final, corectia este destinata in mod precis acestei parti externe- AHP. Care reprezinta scopul creatiei. Prioritatea de varf este vointa de a se bucura, in timp ce Israel nu este scopul createi, ci doar corectia sa.

Spre asta trebuie sa fie indreptata toata munca noastra: corectarea personala pentru a aduce corectia lumii. Aceasta este semnificatia „regatului de preoti”. Noi suntem servitorii, noi servim lumea.

Din lectia din 5/13/11, „Discurs despre Intelepciune” de Ramchal

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: