Sexul este important

Intrebare de pe Facebook: De ce sunt oamenii atat de interesati de sex si de relatiile reciproce dintre doua sexe? Pare ca acesta este singurul lucru de care oamenii sunt interesati.

Raspuns: Ei spun ca iubirea si foametea fac ca lumea sa se invarta. Daca foametea nu ar mai conduce lumea, deoarece practic este suficienta mancare pentru toata lumea, ce ar mai ramane ca sa umple omul este iubirea.

Dorinta unui om este de a se bucura. Este esenta existentei sale. Asa suntem programati. Daca am putea opri acest program in interiorul nostru, lumea ar fi total diferita. Radioul, TV-ul, sporturile, artele, stiintele, totul ar fi total diferit.

Sexul este dorinta cea mai mare a unui om. Nici macar nu ne putem imagina cum tot ceea ce facem este orientat de fapt in mod subconstient spre sex. Tot ce facem izvoraste din inclinatia noastra sexuala interioara. Este baza comportamentului nostru.

Mai mult de atat, nu este vorba de tipul de sex pe care il intelegem ca o cuplare corporala, ci despre o tanjire a unei umpleri de catre ceva ce este opus mie, exact cum plusul tanjeste dupa minus. Toate gandurile unei persoane sunt in totalitate directionate sexual.

Ce vrem sa spunem prin sex? Pe de-o parte este o dorinta, o nevoie (chiar si in mancare) iar, pe de alta parte, umplerea. Conform Intelepciunii Cabala, sexul se refera la Zivug de Hakaa (cuplare prin lovire).

Deci, totul depinde de nivelul de la care examinam acest concept. La nivelul fiziologic, al corpurilor, il numim sex, in timp ce, la nivelul inferior al mineralului sau vegetalului al naturii sau la nivelul superior al spiritualitatii, se numeste cuplare.

Daca o persoana nu cunoaste nimic despre Intelepciunea Cabala, incepe sa citeasca carti Cabaliste, da peste multe concepte sexuale precum: cuplare, sarut superior, sarut inferior, practic Kama Sutra.

Asta este asa, deoarece sexul este la baza dorintei noastre la care se refera Intelepciunea Cabala intr-o astfel de directie, foarte precisa si un limbaj corect. Daca iti doresti sa citesti o nuvelă sexuala buna, poti citi Studiul Celor Zece Sefirot.

Din emisiunea de pe KabTV “Stiri cu Michael Laitman” 12/28/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed