Programul vieţii, partea a doua

Sfârşitul dezvoltării inconştiente

Întrebare: Care este diferenţa dintre dezvoltarea inconştienta şi cea conştienta?

Răspuns: În tot acest timp am avansat inconştient, sub o presiune negativă, care ne împinge de la spate. Natura ne-a obligat sa avansam, ne-a împins din spate trimiţându-ne necazuri, dorinţe nesastisfăcute şi a unei senzaţii constante de neîmplinire.

Deja, pentru o perioadă lungă de timp, ne-am pierdut speranţa de a vedea lucruri bune în viitor; cu toate acestea, presiunea din spate este atât de mare, încât ne obligă să avansam. Când ne uităm înainte şi în urma, vedem doar minusuri şi ştim dinainte că ziua de mâine nu ne va aduce nici un bine. Dar sperăm că mâine va fi mai puţina suferinţa decât în prezent. Acesta este deja un lucru bun pentru noi.

Aceasta este tendinţa stadiului actual de dezvoltare. Înţelegim că lumea se degradează şi se scufundă mai adânc si mai adânc, pierzându-şi astfel valorile sale anterioare. Nu este nimic în faţa noastră, care ne-ar putea înveseli, şi totuşi, vom merge mai departe, deoarece situaţia noastră actuală este de nesuportat.

Este o formă nesemnificativă şi negativă de dezvoltare, ceea ce duce la o deteriorare suplimentară. Uitaţi-vă la problemele care apar în Europa, Orientul Mijlociu Orientul Îndepărtat, America de nord şi America de Sud, Rusia, oriunde în lume.

Nu există nici o ţară în care ar fi posibil să ne ascundem de probleme. Vă asigur că in curând nu va exista niciun singur loc liniştit pe suprafaţa pământului. Liniştea şi pacea nu vor fi disponibile nici chiar în cele mai îndepărtate insule din ocean.

Este clar că ne îndreptăm într-o direcţie greşita. Aceasta explică de ce generaţia modernă nu vrea să aibă o familie şi copii. Suntem încă la începutul acestui proces, dar tendinţa este deja evidentă. Tot ceea ce ni se întâmplă este menit să ne forţeze să recunoaştem că trebuie să facem ceva în această privinţă.

Cabala ne învaţă că, dacă refuzăm în mod voluntar sa urmărim scopul creaţiei, a unui drum bun, vom avansa sub presiune, aşa cum facem noi acum.

Obiectivul pe care natura l-a stabilit pentru noi este dincolo de acest univers, dincolo de natura noastră. Omenirea trebuie să se dezvolte fără limite, dincolo de graniţele timpului şi al spaţiului. Forma noastră actuală de existenţă pe fata Pământului este temporară şi foarte limitată.

După un anumit stadiu de dezvoltare, proprietăţile noastre vor fi schimbate. Organele noastre de percepţie prin care noi percepem această lume materială vor fi modificate. Datorită calităţilor noi, vom vedea o imagine diferită a vieşii: o lume fără sfârşit, cu noi înşine în ea având oportunităţi nelimitate, în timp sau spaţiu.

În scopul tranziţiei de la imaginea materialista de astăzi la o stare nouă, nelimitată, trebuie să suferim schimbări interne radicale

Din KabTV „o viaţă nouă” 9/8/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: