Sfârșitul erei banilor, partea a patra

Toate distrugerile sunt o pregătire pentru corecție. Prima distrugere, primul păcat al lui Adam, era pomul cunoștinței binelui și răului. Mai târziu, ca urmare a acestui păcat fundamental, au existat multe separări din generație în generație.

În fiecare generație, tot mai multe divizări au fost făcute, până în vechiul Babilon, când divizările au fost atât de puternice, încât au separat poporul lui Israel față de națiunile lumii. Acest lucru nu vorbește despre oameni, ci despre două metode de corecție. Una dintre metode spune : „Vom merge pe calea pe care natura ne-o arată. Creatorul ne-a creat cu dorința de a ne bucura și de a reuși în viață și ne vom îndeplini această dorință”.

Cea de a doua metodă spune : „Creatorul a creat o dorință de a ne bucura, dar nu pentru a avea succes în viață. Nimic bun nu se va întâmpla dacă aș urma dorința mea egoista. La urma urmei, viața se va încheia intr-o zi. Trebuie să folosesc dorința mea de a ma bucura, în scopul de a mă ridica deasupra ei. Dacă fac efortul corect de a acționa împotriva dorinței de a mă bucura, apoi de Sus primesc cea mai mare forță a naturii. Este un miracol. Este suficient pentru a lucra cu egoismul meu, rezistându-i și încercând să ma unesc cu alți și o mare Lumina va veni la noi și ne va ajuta să ne conectam deasupra egoismului nostru. In acest fel, vom începe să dezvăluim pe Creator”.

Așa că, există două metode. Fie lucrăm cu egoismul și cu ajutorul lui ne organizam noi înșine și lumea sau vrem ca dorința de a primi plăcere sa organizeze nivelul superior, folosind egoismul numai ca mijloc.

Întrebare: În cazul in care distrugerea este o pregatire pentru corecție, atunci care diviziune pregătește mai bine lumea pentru corecție, modelul american sau cel european ? Ce continent este mai aproape de realizarea raului si de corecție ?

Răspuns: America este o etapă inițială, cu un dram de egoism. Ea a adus candva oamenii de diferite naționalități, din diferite țări împreună, oameni care nu aveau nimic și au început de la zero, pentru a construi țara în conformitate cu un principiul unic : puterea banilor.

Iar cultura americană, în consecință, este aproape de toată lumea ; este posibil să fie exportata oriunde. La urma urmei, oamenii înțeleg peste tot ce este banul. În timp ce Europa a fost diferită. Europa este mândra de cultura sa specifica, individuala, care a încercat să o introducă în toate coloniile sale.

Lipsa de unitate a fost dezvăluita mult mai rapid în Europa. În ea există conflicte între țări, guverne, inclusiv pretenții teritoriale. Conform programului de creatie, ei trebuie să descopere că proiectul american, care se traduce : totul pentru bani, nu poate fi realizat, în special în Europa, unde este necesar să se cântărească mulți parametri care nu au un echivalent in numerar.

Ca urmare, aceasta îi va conduce să înțeleagă că ei trec prin suferință. Orice program pe care il oferă acum va avea ca rezultat o mare suferință.

Întrebare: În ce moment grupul lui Avraam și grupul lui Nimrod se vor întâlni din nou și se vor uni ?

Răspuns: Grupul lui Nimrod, începând din Babilonul antic și mai departe, a acționat numai în conformitate cu un singur principiu : puterea banilor. Această abordare este înrădăcinată în fiecare națiune și, până în prezent, cu diferențe mici, în funcție de caracterul național al fiecăruia.

Grupul lui Avraam a început să se conecteze între ei, nu in baza banilor, ci pe principiul unității. Așa că, în atitudinile lor nu domina banii, ci daruirea reciproca. Aceasta înseamnă că, pentru a se uni, eforturile pot proveni din buzunar sau din inimă.

Acest grup a reușit să construiască Templul și să ajungă la unitate, dar apoi s-a ruinat. Acum, grupul lui Avraam a terminat amestecarea cu grupul lui Nimrod. In zilele noastre, evreii, mai ales în America și Europa, doresc să se conecteze la grupul lui Nimrod cât mai mult posibil, dar ei vor descoperi că nu funcționează.

Ei, într-adevăr, si-ar dori să se dizolve în toată omenirea și să-si impuna obiceiurile, dar nu vor reuși. La urma urmei, omenirea nu ii doreste. Dispretuieste și urăște evreii și ii împinge departe. Evreii nu-și dau seama cât de mult sunt urâți de toate națiunile lumii.

Aceste două grupuri pot începe să lucreze împreună numai cu condiția ca rezultatul activității grupului lui Avraam, adică kabalistii, sa verse Lumina Superioară pe grupul lui Nimrod și să le permită să înțeleagă că ei trebuie să se alăture grupului lui Avraam, metodei de conectare. Această metodă va fi răspândita între toate națiunile. Numai în această formă va fi posibil să se facă corecția.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 8/8/16, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: