Sfarsitul erei banilor, partea a treia

Intrebare: Poate fi un alt numitor comun, in afara banilor, care sa poata uni Europa ?

Raspuns: Este imposibil de gasit un alt standard care sa fie acceptat de toata lumea. Prin urmare, Europa va ramane divizata. S-a dorit urmarea exemplului American, asa ca s-au decis sa se uneasca.

Dar, evident, aceasta nu va merge din moment ce sunt  imposibil de depasit diferentele existente, sa te ridici deasupra urei, a diferentelor lingvistice, religioase, a atitudinilor si a mentatlitatilor contradictorii ale oamenilor.

Unificare Europei este o reteta complexa care necesita un bucator foarte priceput si care stie exact de care condimente este nevoie, care tari se pot combina, ce se poate exact combina si in ce cantitate. Prin urmare, nu are nici un sens, nici macar sa ne gandim la unificarea Europei.

S-a dorit unificarea pentru a fi precum America, dar impotriva Americii, iar asta nu a functionat.

Intrebare: Este posibil ca Europa sa se poata uni in jurul problemei comune, cea a Islamului radical ?

Raspuns: Islamul radical este o alta problema aditioanala a Europei. Curand acesta va aparea si in America, cand islamul radical va fi importat acolo de catre suporterii sai cu rang inalt, precum Obama. Acesta nu-si ascunde planul de a aduce 10.000 de refugiati sirieni anul acesta in SUA. Este marele sau plan si este foarte important pentru el.

Astazi, atat Europa, cat si America, se arata dezamagite. Este posbil sa se ignore situatia si sa se continue viata in felul acesta, dar exista clar o tendinta negativa in societate, in economie, in famile. Tendinta este teribila, atat in SUA, cat si in Europa.

Sunt similare precum zilele unei persoane bolnave in faza terminala care in ultimile zile din viata incepe brusc sa se simta mai bine, fiind din senin plina de viata si mai sanatoasa. Cu toate acestea, totul se intampla inainte ca aceasta sa moara.

Unificarea Europei nu este sustenabila. Reprezinta o consecinta directa a Babilonului antic.

Grupul care l-a urmat pe Nimrod si au ales banii ca un standard de evaluare si care s-a dispersat in intreaga lume acum, dupa toata istoria sa de dezvoltare egoista, descopera ca principul acesta de evaluare nu mai functioneaza.

Nu est nimic in neregula cu el. La urma urmei, si-au facut treaba pentru a descoperi in final lucrul acesta. Intre timp, Avraam si-a facut treaba cu cel de-al doilea grup, finalizand-o si pregatind astfel tot ce era necesar.

Astazi grupul lui Nimrod este intr-o stare fara sperante. Dar si grupul lui Avraam este, de asemenea, fara sperante. A sosit timpul pentru revelarea metodei lui de conectare. Este clar ca nu putem avea succes cu oricare alta solutie.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala din  8/8/16, Scrierile lui  Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed