Sfarsitul jocurilor olimpice

Comentariu: Jocurile Paralimpice, olimpiada pentru cei cu dizabilitati, a inceput chiar dupa Jocurile Olimpice din Brazilia. Pentru prima data in 56 de ani de cand au inceput aceste jocuri s-au vandut doar 12% din bilete (BBC). Jocurile Paralimpice au fost mutate din salile de sport in aer liber astfel ca oamenii sa nu trebuiasca sa plateasca. Multi sportivi cu dizabilitati din tari diferite nu au putu veni la jocuri pentru ca costurile calatoriei nu au fost platite.

Raspuns: Din pacate, Olimpiada s-a rasuflat ca si concept. Sportivii se aduna pentru a se lupta si a se invinge unul pe altul. Acestea nu mai sunt jocuri olimpice; nu este un festival sportiv si nici o celebrare a calitatilor fizice ale omului. Politica, chimia si drogurile au penetrat adanc sportul, deoarece scopul este victoria cu orice pret si placerea jocului si a sportului in sine. In loc sa fie un festival al prieteniei, Olimpiada a devenit un razboi! Acesta este motivul pentru care multi nu mai doresc sa se implice.

Comentariu: Chiar daca luam Jocurile Paralimpice ca si exemplu, atitudinea fata de aceste jocuri a fost mereu de mila si compasiune, iar lumea venea sa vada aceste intreceri.

Raspuns:Astazi nu mai exista compasiune sau mila. Din moment ce drogurile si substantele dopante au intrat in sport, nu mai este o intrecere sportiva ci, mai degraba, o intrecere intre chimisti, iar asta a dus la sfarsitul competitiilor sportive.

Intrebare: Ce fel de sport sustineti?

Raspuns: Sunt total in favoarea sporturilor curate, unde sportivii nu sunt cumparati si nu sunt platiti. Sportul ar trebui sa fie pentru amatori. Nu ar trebui sa fie un eveniment politic.

Dar umanitatea nu se va intoarce catre acest fel de evenimente, pentru ca se inainteaza conform egoismului sau crescut, astfel incat olimpiadele s-au rasuflat in sine. Ego-ul uman nu ne va lasa sa tinem astfel de evenimente precum un festival sau o celebrare. Luptele si competitia dura sau grea nu vor mai impresiona audienta. In final, fiecare ramura a sportului se va termina, chiar si fotbalul, deoarece este imposbil de castigat o competitie sportiva fiind motivat doar de bani.

Comentariu: Predictiile nu sunt prea optimiste.

Raspuns: Acestea au fost predictiile mele chiar de acum 15-20 de ani, fiind chiar mult mai relevante astazi. Unele au inceput chiar sa fie din pacate adevarate.

Din emisiunea de pe Kab TV Stiri cu Michael Laitman 24.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: