Sfat de aur pentru un om de afaceri

962.4Comentariu: Lucrul într-o atmosferă de cinism și înşelăciune ne consumă energia. Nivelul de stres crește. Dar cel mai frapant lucru (această descoperire a fost făcută de oamenii de știință) este că, împingând subordonații la acte necinstite, angajatorul însuși devine o victimă a înșelăciunii din partea lor. Cel care înșeală pentru tine va înșela împotriva ta. Asta spun ei.

Dacă angajații își dau seama că compania nu are direcţii morale, că ea caută să vândă produsul prin capcană sau prin escrocherie și să stoarcă maxim din client, atunci mai devreme sau mai târziu vor începe să se comporte în conformitate cu această cultură falsă. Iar concluzia este foarte interesantă: „Este benefic pentru un capitalist să fie etic. Iar afacerile etice vor înflori.”

Răspunsul meu: De îndată ce încep să realizeze că firma îi împinge să fure de la clienți, ei transformă imediat acest lucru în furt de la manageri. Pentru că este mult mai ușor cu managerii.

Comentariu: Există multe furturi de-a lungul drumului, în multe feluri…

Răspunsul meu: Se știe că furtul este de 70 până la 80, până la 90%.

Întrebare: Pentru că cei de sus sunt hoți?

Răspuns: Da, iar ei spun: „Fură de la alții”.

Întrebare: Și cum vă place această concluzie că afacerile ar trebui să fie etice, atunci nimeni nu va mai fura?

Răspuns: Da. Dacă există o astfel de situație în întreprindere, în care nu suntem forțaţi să vindem, nu înșelăm și ne comportăm deschis cu clienții, atunci desigur angajații vor avea acest sentiment, iar acest sentiment va fi transmis prin vânzare și clienților. Și va fi o cu totul altă atmosferă.

Adică această firmă va inspira încredere și oamenii vor cumpăra de la ea.

Întrebare: De ce nu ajungem de obicei la aceste stări?

Răspuns: Egoismul nostru este foarte superficial. Nu poate vedea dincolo de nas.

Întrebare: De ce este atât de prost?

Răspuns: A fost creat astfel, intenționat. Pentru că este creat într-o singură calitate – orice ar fi, ia-ia-ia. Și prin urmare nu poate fi altfel. În afara mea, nu pot să văd singur. Sunt orbit.

Comentariu: De aceea în timp încep treptat să fur. Încep frumos, plănuiesc să creez o afacere sinceră.

Răspunsul meu: Nu ai altă opțiune. Egoismul nu are altă ieșire. Nu vede altă cale. Nu are posibilitatea de a manevra între a da și a lua, mai bine sau mai rău, așa sau așa. Nu există așa ceva. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii deja o persoană cu înclinații și calități speciale.

Escrocii mari sunt combinatori grozavi. Și știu doar să manevreze între a da și a primi.

Întrebare: Se spune despre unii oameni: el este direct, este atât de sincer! Este cel mai probabil doar o manevră?

Răspuns: Da, este firesc. Acești oameni deștepți, oamenii de afaceri, știu să manevreze.

Întrebare: Dar totuși, aveți vreun sfat de aur pentru oamenii de afaceri și afaceri? Există vreun sfat, până la urmă? Egoismul nu va auzi, dar există totuși vreun sfat?

Răspuns: O persoană trebuie să fie un egoist inteligent. El trebuie să înțeleagă că este un egoist și, de asemenea trebuie să se ridice deasupra egoismului său.

Întrebare: Deci, dacă este un egoist inteligent va încerca să trateze clienții cu onestitate?

Răspuns: Da, va încerca să stabilească relații de prietenie cu clienții, iar apoi afacerea lui va înflori.

Comentariu: Acesta este un sfat pentru prosperitatea afacerii. Un sfat atât de simplu, care însă este foarte greu de împlinit.

Răspunsul meu: Încercați să fiți direct cu ei. Poate fi simplu la început, dar când devii proprietar și așa mai departe, un lider cu oportunități uriașe, atunci aceasta este problema – de a rămâne simplu.

Capitaliștii au găsit un remediu pentru asta — concurența — în interiorul întreprinderilor, în cadrul a tot felul de organizații și așa mai departe, nici măcar în afară. Și într-un fel asta salvează. Dar în general este încă o problemă, pentru că se întâmplă consolidarea, se întâmplă fuziuni și din nou îl înșeli pe cumpărător.

Întrebare: Când vom înceta să înşelăm cumpărătorul? Când va fi atras cumpărătorul de astfel de antreprenori, de astfel de oameni de afaceri?

Răspuns: Nu, nu există așa ceva. Asta doar dacă nu începem să simțim că ne înşelăm pe noi înșine în toate acestea.

Întrebare: Dar va veni această simţire?

Răspuns: Nu știu. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii un manager foarte serios, poate cineva care este interesat de dezvoltare și nu de bani. Există astfel de oameni ici și colo. Și ei fac afaceri.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 3/2/22

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: