Sfaturi Blitz Cabalistice-11/10/15

Întrebare: Este eficient cititul Cartii Zohar în rusă sau engleză, sau trebuie citit în limba originală?

Răspuns: Desigur că este. Citiți-l tradus în limba pe care o înțelegeti.

Întrebare: Tu spui că dacă vom face ceva pe cheltuiala altora, ne vom îndepărta de lumea superioara. Dar noi trăim numai pe cheltuiala altora: mâncăm, ne îmbrăcam, și așa mai departe. Ce vrei sa spui când spui în detrimentul altora?

Răspuns: Pe cheltuiala altora înseamnă că am furat eforturile altor persoane, ceea ce merită ei și nu eu.

Întrebare: Cred că o persoană atinge Creatorul după multă suferință și durere. Este într-adevăr așa?

Răspuns: Nu neapărat, o persoană trebuie să simtă durere, dar trebuie să fie chinurile dragostei, ca cineva îndrăgostit jinduind după cel iubit. Acest lucru înseamnă că trăiește durerea, dar aceasta este dulce.

Întrebare: Este înțelepciunea Cabalei similara cu budismul?

Răspuns: Nu, în budism, se presupune ca egoismul trebuie distrus. Dar, în Cabala ți se spune, „Nu renunta la nimic; tânjeste după spiritualitate și, în măsura în care tânjesti după ea, dorințele pentru această lume vor începe să se diminueze de la sine.”

Întrebare: Am vise ciudate. Sentimentul realitatii este albastru și alb. Am iesit din pielea mea și ma simt liber. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Cred că este o problemă și că ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră.

Întrebare: Natura vorbește cu mine într-o limbă pe care am înțeles-o perfect, așa cum pot discerne granița subțire dintre o boală psihică și o percepție sănătoasă a realității?

Răspuns: Pot să spun doar un singur lucru: o persoană care studiază într-un grup cu prietenii, în funcție de sursele corecte și ghidat de un profesor, nu va avea astfel de dificultăți, nici vise albe și albastre și nici probleme cu percepţia lui psihologica.

Întrebare: Trebuie o persoană sa trăiasca cu un partener ca si cuplu? Uneori, doi oameni se întâlnesc, copiii lor cresc și unul dintre ei moare. Trebuie celălalt sa caute un nou partener sau sa continue de unul singur?

Răspuns: Depinde de tine și ceea ce simte inima ta.

Întrebare: Cum poți să descoperi și sa simți forțele superioare în cele cinci simţuri?

Răspuns: Acesta se întâmpla doar cu prietenii. Când începi să construieşti rețeaua de forțe, veți descoperi lumea superioara in ea.

Întrebare: De ce, uneori, încep să vărs lacrimi în timpul lecției?

Răspuns: Se întâmpla pentru ca forța superioară începe să opereze în tine, dar dorinţa ta nu poate percepe asta deoarece volumul său este mai mare decât dorința ta. Dar este un lucru foarte bun.

Întrebare: Este toată omenirea la același nivel?

Raspuns: Toți oamenii sunt pe diferite nivele și nu vor ajunge la același nivel in înțelepciunea Cabalei. Cei care au dorințe egoiste puternice sunt mai atraşi de ea, deoarece ei doresc să găsească un răspuns la întrebarea legata de sensul vieții. Cei care au dorințe mai mici sunt mult mai pasivi în această viață.

Întrebare: De ce Creatorul are nevoie ca creaţia sa-I semene?

Răspuns: Pentru a ajunge la o stare de plăcere absoluta.

Din Lectia Cabala în limba rusă 10/11/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: