Sfaturi Blitz de Cabala – 2/11/18, Partea 1

Întrebare: O persoană care ajunge la cel mai înalt nivel este o persoană care este complet corectată. Care este sarcina şi relaţia sa cu oamenii în fiecare zi din viaţă?

Răspuns: Este aceea de a arăta oamenilor posibilitatea de corecţie spirituală. Nu există o altă sarcină pentru o persoană în lumea noastră, decât să aducă întreaga lume la această stare.

Întrebare: O radianță superioară lucrează asupra cititorului când citeşte o carte de Cabala. Este suficient ca să treacă de la iubirea animalică la iubirea spirituală, la dobândirea caracteristicilor Creatorului?

Răspuns: Nu este suficient. Trebuie să faci ce scriu Cabaliştii în recomandările lor pentru munca în grup. Indiferent cât este de dificil să interacţionezi cu ceilalţi, totuşi este necesar.

Întrebare: În Cabala ce poate fi atribuit cunoaşterii de sine a unei persoane, dacă, după cum am înţeles eu, persoana în sine nu există?

Răspuns: O fiinţă creată revelează omul – Adam (similar cu Creatorul). În măsura în care descoperă această similaritate în el însuşi, el este numit om (Adam).

Întrebare: Ce determina dobândirea celui mai apropiat punct spiritual?

Răspuns: Conexiunea cu prietenii mei şi apoi atragerea Luminii superioare. Asta îmi dă posibilitatea să ascend.

Întrebare: Ce este “vocea interioară” care pare să sfătuiască pe fiecare din noi? Sau asta este intuiţia?

Răspuns: Aceasta este intuiţia care nu are nicio legătură cu Creatorul, ori cu sufletul. Să nu crezi că sufletul vorbeşte cu tine.

Întrebare: Este posibil să-mi descopăr misiunea din viaţă?

Răspuns: Misiunea vieţii este să te “spargi” pe tine însuţi.

Întrebare: Cum poate o femeie să devină precum Malchut?

Răspuns: La fel cum poate şi un bărbat, numai prin promovarea unităţii. Malchut este partea din Partzuf, din suflet, care uneşte totul.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 2/11/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: