Sfaturi Blitz de Cabala – 2/11/18, partea 2

Întrebare: Cum este posibil să mă opresc din a-mi analiza constant acţiunile?

Răspuns: De ce ai face-o? Analiza constantă este imperativă. Trebuie, cu toate acestea, să conectăm toate acţiunile cu Creatorul. Ale Lui cu ale mele şi ale mele cu ale Lui şi astfel lucrăm pe două linii.

Întrebare: Cum dezvoltăm abilitatea de a reacţiona diferit şi nu într-un mod automat, într-un mod egoist, animalic?

Răspuns: Când acţionezi conştient, nu automat, tu devii spiritual, apoi vei oferi o reacţie spirituală. Până atunci vei fi cine eşti. Nu te aştepta să te poţi controla pe tine însuţi. Creatorul controlează totul.

Întrebare: Ce înseamnă “Ierusalim” (Yeru Shalayim), care se traduce în Yira’a Shlema – perfect/admiraţie completă/frică/trepidaţie?

Răspuns: Aceasta este caracteristica Bina care dobândeşte nivelul Keter.

Întrebare: Care este cea mai comună greşeală în procesul descoperirii de sine?

Răspuns: O persoană se cunoaşte doar pe ea însăşi, când îl cunoaşte pe Creator şi, înţelegând Creatorul, ea lucrează asupra reflecţiei de sine. Aşadar, o persoană este numită Adam, de la cuvântul “Domeh” (similar). Adică, în măsura în care se aseamănă cu Creatorul, omul descoperă Creatorul, mă văd pe mine însumi în Creator şi mă văd ca într-o oglindă.

Întrebare: Câţi ani de muncă interioară sunt necesari în medie pentru a trece Machsom (bariera)?

Răspuns: Anii nu contează, deşi în Introducere la Studiul Celor Zece Sefirot, Baal HaSulam scrie că sunt necesari cel puţin cinci ani. Cu toate acestea, chiar şi cu toate eforturile noastre, eu cred că nu poate să ia mai puţin de 10-15 ani. Această este o corecţie interioară a multor proprietăţi dintr-o persoană.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 2/11/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: