Sfaturi Blitz de Cabala – 3/4/18, partea 1

Întrebare: În Talmud (din cel de-al treilea secol al erei noastre) este spus că: “Toţi cei care condamnă se descalifica pe ei înşişi prin propriile greşeli” (Kiddushin70a). Rezultă că toate defectele pe care le văd în lume sunt în interiorul meu. Ce ar trebui să fac cu asta?

Răspuns: Să începi să te corectezi pe tine însuţi în maniera în care sfătuieşte înţelepciunea Cabala. Atunci când ajungi la o stare de finalizare şi perfecţiune, vei descoperi că lumea este exact aşa.

Întrebare: Cunoaşterea despre spiritualitate poate provoca daune?

Răspuns: Cunoaşterea Cabalistă nu poate fi dăunătoare, deoarece persoana o primeşte în conformitate cu grosimea ecranului pe care îl construieşte în interiorul ei, iar ecranul este anti-egoist. Nu vei putea să faci nimic pentru a face rău altora.

Întrebare: Creatorul, care doar dăruieşte, cum poate să primească plăcerea noastră?

Răspuns: El nu primeşte plăcerea de la noi împlinindu-I nevoia, fiindcă în lumea noastră, atunci când împlinim pe cineva, noi nu primim plăcere din asta, ci din faptul că suntem încântaţi că îi aducem Lui încântare.

Întrebare: Dacă toată lumea, care este în jurul meu, este o reflecţie a ceea ce este în mine, atunci ce este de descoperit în noi? Cine există cu adevărat: voi sau eu?

Răspuns: Voi toţi existaţi în mine, la fel cum toţi ceilalţi există în fiecare dintre voi. Dar ce îmi doresc? Îmi doresc să fiu într-o conexiune mai apropiată de Creator prin calea comunicării dintre noi.

Întrebare: Dacă Creatorul este revelat pentru o persoană într-o stare bună, acest lucru este fals?

Răspuns: Nu. Cel mai important este să nu te distanţezi de contactul cu Creatorul, să nu pierzi conexiunea cu El, indiferent de situaţia în care te afli.

Întrebare: Care este perioada de tranziţie, ori distanţa spirituală de la Adam la finalizarea corecţiei?

Răspuns: Acesta este procesul de dezvoltare al materiei, care este în contact cu egoul. Este necesar să treci printr-o perioadă de recunoaştere a răului şi de corecţia lui, până la asemănarea completă cu Creatorul şi până la adeziunea cu El. Acest ciclu este numit “6000 de ani de existenţaâă a lumii”.

Întrebare: Dacă o persoană a obţinut o corecţie spirituală personală, va mai continua să lucreze în profesia lui?

Răspuns: Numai dacă va aduce beneficiu oamenilor în acest mod. În principiu, el nu mai poate să lucreze într-un loc unde oamenii sunt răniţi.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 3/4/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed