Sfaturi Blitz de Cabala – 7/10/16

Întrebare: Există o întrebare la care ai dori să răspunzi înainte de a întreba?

Raspuns: Nu. Vreau să răspundă doar la acele întrebări pe care le pui.

Întrebare: Cum este ego-ul împărțit între șapte miliarde de oameni?

Raspuns: Ego-ul este împărțit în cinci nivele de dorinţă egoistă: zero, 1, 2, 3 și 4. Toată umanitatea există în interiorul acestora și avansează spre scopul creației prin atingerea treptată a recunoașterii faptului că ego-ul este rău.

Întrebare: În cazul în care o multitudine de oameni ar începe să lucreze pe termen lung pentru dezvoltare și conștiința de sine, criza s-ar termina?

Răspuns: Cu siguranţă, de fapt, nu există nici o criză; exista doar o ilustrare a situației noastre.

Întrebare: Cum este proiectata activitatea cabaliştilor în lumea exterioară?

Răspuns: În cazul în care un cabalist reușește să-i atragă pe oameni să gândească și să reflecteze la soarta lor, la libertatea de alegere și la înălțarea pe nivelul următor, acest lucru se reflectă bine în întreaga omenire. Ei ar experimenta cu totii mai puțină presiune și ar obține mai multe posibilități de a gândi și a lua decizii corecte.

Întrebare: Cât de mulți oameni trebuie să ajungă la unitate între ei pentru a preveni un al treilea război mondial? Ce calitate trebuie să fie în aceste suflete?

Răspuns: Trebuie să fie 600.000 de suflete, iar calitatea lor trebuie să fie de așa natură încât să lucreze pe termen lung pentru conectarea reciprocă deplină între ei, așa cum este descris în înțelepciunea Cabalei, ca un stol de păsări sau ca un banc de pești.

Întrebare: În viitor, se va instaura un guvern global altruist  în locul unor organizații precum Organizația Națiunilor Unite, care a devenit doar un loc de afisaj?

Răspuns: Fără îndoială. Despre acest lucru a fost scris in „ultima generație.”

Întrebare: Se poate spune că milioanele de oameni din lume care s-au  familiarizat cu intelepciunea Cabalei sunt primele semne ale ultimei generații?

Răspuns: Fără îndoială. Acești oameni sunt, de asemenea, numiti „noua generație”: „ultima generație” la acest nivel și „noua generație” la nivelul următor.

Întrebare: În orice caz, lumea fizică în care trăim se va sfârși. Ne putem aștepta că va urma ceva bun?

Raspuns: In timpul cuvenit, ne putem aștepta la următorul nivel de dezvoltare. Noi am fost o dată la nivelul mineral, după aceea la nivelul vegetal, apoi la nivelul animal, iar acum suntem la nivelul uman. Nivelul următor va fi un nivel spiritual. Acesta este modul în care vom merge mai departe. La nivel spiritual, există mai multe niveluri și sub-niveluri, in sus, pe calea catre lumea infinitului.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă din 7/10/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: