Sfaturi Blitz de Cabala – 7/17/16

Intrebare: Ce inseamna cuvantul “Babilon” in ebraica?

Raspuns: Cuvantul “Babilon”este derivat din cuvantul “Bilbul”, care inseamna amestecat. Inseamna amestecarea tuturor triburilor intr-un singur trib antic, Babilon si imprastierea lor ulterioara si reamplasarea.

Intrebare: Este mai usor pentru cineva care cunoaste ebraica sa studieze intelepciunea Cabala?

Raspuns: In general, da, insa nu e nicio importanta particulara in asta, deoarece dobandirea lumii superioare depinde de straduinta si efort. O persoana care invata doar jumatate din limba, poate investi efort si sa dobandeasca lumea superioara, in timp ce un profesor de lingvistica dintr-o universitate din Israel poate studia intelepciunea Cabala si sa nu atinga nimic.

Intrebare: Am observat ca oamenii cu nume speciale precum Mihail, Adam, Rebeca, Sara si David sunt mai atrasi de spiritualitate. De ce este asa?

Raspuns: Nu cred ca ai dreptate. Daca am face un studiu de analiza asupra numelor studientilor mei, cu siguranta nu am gasi multi dintre ei cu aceste nume.

Intrebare: Cum este posibil sa descoperim codul limbajului? Este posibil sa invatam, sa intelegem limbajul animalelor?

Raspuns: Nu stiu, eu nu vorbesc cu animalele.

Comentariu: Se spune ca Abraham intelegea limbajul animalelor.

Raspuns: Ceea ce inseamna ca o persoana care intra in lumea spirituala intelege tot ceea ce se intampla la nivelele mineral, vegetal si animal, adica expresia egoismului pe aceste nivele ale naturii.

Intrebare: Literele ebraice sunt clasificate conform importantei lor spirituale?

Raspuns: Depinde unde se afla. Cea mai importanta litara din alfabet este prima litera “Aleph – א.”. Sunt aranjate de sus in jos, de la Bina la Malchut.

Intrebare: Literele si combinatiile de cuvinte pot programa destinul unei persoane si poarta ele viata si energie in ele?

Raspuns: Nu. Forta vietii poate fi doar intr-o persoana. Nu credeti in litere si nu le atribuiti prea multa importanta. Nu meditati cu ele, nu va rugati cu ele si nu le cereti nimic. Nu este nimic in ele!

Din lectia de Cabala in limba rusa din 7/17/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: