Sfaturi fulger de Cabala – 7/14/19

Întrebare: Confortul dezvoltării poate fi criteriul corectitudinii sale?

Răspuns: Nu. Noi doar spunem că dacă facem ce trebuie ne simțim confortabil mulțumită acestui lucru. Ce înseamnă “confortabil”?

Se evaluează prin definiții complet diferite, nu de cele egoiste, deoarece cererile mele pentru lume, pentru viață, se schimbă. Și anume confortul ia o formă complet diferită pentru mine, viața capătă un conținut diferit.

Întrebare: Este știut că nu este niciun concept al timpului și spațiului în spiritualitate. Cum pot să determin că starea mea prezentă de dezvoltare este mai înceată decât ar trebui? Pe baza cărui criteriu este considerată calea mea ca fiind accelerată? Determin eu această accelerație?

Răspuns: Accelerația căii spirituale este determinată de tine și de mediu. Asta este în primul rând.

În al doilea rând, nu este timp în lumea spirituală. Cei 6000 de ani despre care vorbim nu sunt ani, ci numărul de stări prin care noi trebuie să trecem. Adică acestea sunt 6000 de nivele ale schimbărilor noastre consecutive, de la egoism complet și absolut, la un altruism complet, absolut.

Întrebare: Cum poate ca cineva să recunoască un asemenea mediu care îl va dezvolta pe parcursul căii luminii?

Răspuns: Pentru a face asta tu intrii într-un grup unde poți discuta despre asta. Doar în grup și nu afara. Tu poți, desigur, să dai lecții începătorilor și să aranjezi alte cercuri de studiu. Cu toate acestea, voi puteți discuta despre dezvoltarea spirituală doar între voi.

Întrebare: Ce ar trebui să facem atunci când sunt dezacorduri între prietenii individuali din grup? Ar trebui să învinuim Creatorul pentru tot sau ar trebui ca totuși să încercăm să echilibrăm disputa și să ajungem la o înțelegere?

Răspuns: Este imperativ să ajungeți la o înțelegere bazată pe faptul că, Creatorul este cel care provoacă tot felul de probleme și doar pentru ca voi să vă ridicați deasupra lor.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 7/14/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: