Sfaturi fulger din Cabala

Întrebare: Pe calea dezvoltării spirituale, se poate ca ceea ce mi s-a părut ieri rău să mi se pară azi bun și vice-versa? Dacă da, ce trebuie atunci să cred, pe ce mă pot baza?

Răspuns: Așa este. Este posibil cu adevărat ca ceea ce ieri mi se părea rău, azi să se schimbe și să mi se pară bun. Și poate fi, de asemenea, și opusul. Poți determina ce este rău și ce este bine numai în relația cu grupul tău și nu altfel.

Întrebare: Pentru a intra în contact cu Creatorul, trebuie să simt o lovitură?

Răspuns: Încearcă să nu te identifici cu egoismul tău și așa nu vei mai simți lovituri.

Întrebare: Linia din  stânga este egoismul spiritual sau egoismul lumii noastre?

Răspuns: Linia din stânga include totul. Diferența dintre egoismul spiritual și cel fizic este că egoismul spiritual este direcționat explicit împotriva Creatorului, în timp ce egoismul fizic nu este explicit. Dar, în principiu, este aceeași forță de primire.

Întrebare: Care sunt principiile forțelor spirituale care sunt îmbrăcate în purtători fizici?

Răspuns: Din punct de vedere al Înțelepciunii Cabala, noi nu vedem purtători fizici, noi vedem forțe spirituale. În loc de om, noi vedem forța pe care o personifică și cum îndeplinește ea totul. Aparența exterioară a omului nu are pentru mine nicio importanță, nici măcar acțiunile lui, zboară undeva, călătorește, face ceva … ceea ce este  important pentru mine este doar cum acționează această forță spirituală.

Întrebare: Prima obținere este a vedea ceea ce Creatorul a creat?

Răspuns: Nu este necesar să vezi nimic. Începem să simțim calitatea de dăruire, să simțim deasupra noastră înțelepciunea credinței ca pe o caracteristică determinantă și asta este ceea ce ne conduce. Nu este necesar nimic altceva.

Întrebare: Cabalistul vede conexiunea dintre dorință și forță? Este fiecare dorință această forță?

Răspuns: Da, este posibil să spui că dorința și forța sunt același lucru.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 03/06/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: