Sfaturi Rapide De Cabala

962.5Întrebare: Dacă acționăm prin dăruire între prieteni, înseamnă oare că lucrăm cu credință mai presus de rațiune??

Răspuns: În general, da. Acesta este începutul și atunci vei vedea ce se va întâmpla.

Întrebare: Părerile noastre despre Creator produc și corecțiile necesare pentru revelarea Creatorului în noi? In ce fel?

Răspuns: Fara indoiala! Cum? Sub influența luminii superioare pe care o trezim prin lupta noastră unul pentru celălalt și din interiorul nostru către Creator.

Întrebare: Rabash scrie: …el trebuie să creadă mai presus de rațiune și să-și imagineze că a fost deja răsplătit cu credința în Creator care este simțită în organele sale, și el vede și simte că Creatorul conduce lumea întreagă ca Bunul care face bine.. Care sunt aceste organe despre care vorbește în acest pasaj? Cum le simti cineva?

Răspuns: Organele sunt calitățile dăruirii. În calitățile mele de dăruire pe care le cultiv în relație cu prietenii mei, voi începe să-l dezvălui pe Creator.

Întrebare: Este posibil să considerăm ca o stare de apropiere de Creator atunci când, prin rugăciunile noastre, se întoarce un prieten care a părăsit grupul??

Răspuns: Da, e bine. La urma urmei, lumina superioară a fost cea care a acționat.

Întrebare: Există întotdeauna unele obstacole în lumea noastră și încercăm să le depășim pe toate împreună prin rugăciune. Este suficient, sau există vreun alt sfat?

Răspuns: Este suficient deocamdată și apoi vei descoperi alte posibilități.

Întrebare: Ce înseamnă să crezi în credința înțelepților, cum se ajunge la asta?

Răspuns: Trebuie să luăm ca bază ceea ce ne sfătuiesc cabaliștii, ceea ce scrie Rabash în articolele sale și să o implementăm.

Întrebare: Cum îl putem simți pe Creator cu toate organele noastre dacă avem doar cinci organe de simț egoiste?

Răspuns: Ai mult mai multe, milioane de senzații: gust, culoare, orice! Încă nu știm asta. Și atunci vei vedea câte posibilități diferite de senzații există în noi.

Întrebare: Care este diferența dintre un Kli personal (vas) în credință deasupra rațiunii și un Kli al grupului de zece în credință deasupra rațiunii?

Răspuns: Prin Kli personal ne referim la un grup. Ce alt Kli ar putea fi altfel? Tu însuți nu ești un Kli. Tu însuți ești doar un punct negru.

Întrebare: Cum și în ce diferă credința de deasupra rațiunii de autohipnoza?

Răspuns: Credința este mai presus decât rațiunea; este o construcție clară a unui Kli (vas) spiritual în conformitate cu ceea ce ne spun cabaliștii. Și aici trebuie să urmez instrucțiunile scrise de Rabash, Baal HaSulam și alți cabaliști.

Întrebare: Se spune că crezi în înțelepți și mergi tot drumul cu ochii închiși. Ce înseamnă să „mergi tot drumul”?

Răspuns: Întregul drum înseamnă că trebuie să impuni calitatea dăruirii tuturor dorințelor tale egoiste atunci când ecranul (Masach) este deasupra dorinței egoiste (Aviut).

De la  Convenția internațională „Ne ridicăm deasupra noastră” 1/8/22, “Mergând cu credința deasupra rațiunii” Lecția 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed