Sfaturi rapide despre Cabala

Intrebare: Trebuie sa se schimbe o persoana sau nu?

Raspuns: O persoana trebuie sa se schimbe in raport cu Creatorul.

Intrebare: Ce ar trebui facut daca sunt sătul si obosit de atatea deziluzii?

Raspuns: Nu ai inceput sa participi încă. Depinde de tine sa o aplici in dezvoltarea ta.

Intrebare: Imi este foarte teama ca sistemul superior ma va pedepsi de raul facut altor persoane. Ma torturez din cauza asta. Ce ar trebui sa fac?

Raspuns: Este absolut interzis sa te pedepsesti singur si sa te gandesti la o posibila pedeapsa care te asteapta in viitor. Pedeapsa nu exista. O persoana trebuie sa se gandeasca doar la ce trebuie sa faca bine pentru sufletul sau.

Intrebare: Stim ce inseamna o crima in lumea aceasta. Ce inseamna o crima in lumea spirituala?

Raspuns: In lumea spirituala exista o singura crima: sa nu te apropii de persoane pentru a-L descoperi pe Creator impreuna cu ei. Exista o singura porunca, care este o fapta buna si o fapta rea. O fapta buna este cand te apropii de ceilalti si revelezi Creatorul prin aceasta apropiere, iar o fapta rea este o actiune opusa acestei apropieri.

Intrebare: Spui: “Prin corectarea noastra, corectam intreaga lume”,  dar noi ne schimbam si razboaiele continua. Ce este de facut?

Raspuns: Ce poti face? Nu suntem inca corectati.

Intrebare: De ce, cu trecerea timpului, persoana devine din ce in ce mai singura?

Raspuns: Aste este deoarece nimeni nu are nevoie de ea. Trebuie sa ne asiguram ca oamenii au nevoie de noi pentru ca astfel sa ii ajutam. Daca totul merge bine, nu te vei mai simti singur.

Intrebare: Suntem “ingeri” fata de ceilalti, controlati de catre Creator, fiind astfel fara liberul arbitru?

Raspuns: Suntem intr-adevar ingeri unii fata de altii. Dar cand intram in contact cu alte persoane si invatam din calitatile lor, aceste calitati fiind angelice in ei, atunci aceste calitati prind viata in mine.
Intrebare: Este fizic dificil de comunicat cu persoanele care se plictisesc dupa cateva minute de conversatie. Ma poate ajuta intelepciunea Cabalei?

Raspuns: Cu singuranta, vei vorbi mai mult cu ceilalti si cu Creatorul.

Intrebare: Ce recomanda intelepciunea Cabalei pentru atingerea succesul maxim in comunicare? Cum interpretezi termenul “geniu in comunicare”, o persoana care a atins succesul maxim in comunicare?

Raspuns: Totul depinde de felul in care iti imaginezi lumea inconjuratoare. Daca te uiti ca la un spectacol de teatru in spatele caruia sta Creatorul, vei incepe sa te raportezi la ceilalti prin asta, incercand sa te conectezi cu ei si prin ei cu Creatorul. Atunci totul devine si simplu si minunat.

Citeste articolul “Nu esti nimic in afara de El” si altele asemanatoare din cartea Shamati si vei gasi atitudinea corecta fata de oameni si veti fi cu totii astfel bine.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 01.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: