Sfaturi rapide despre Cabala

Intrebare: Aceeasi salbatici primitivi care mereu exista in noi ne conduc atunci cand ne sunt emotiile libere. Va ramane aceasta parte mereu in om?

Raspuns: Nu, nu mereu. Daca continui sa te implici in intelepciunea Cabalei, vei simti ca in tine sunt doua forte opuse si ca tu te afli intre ele avand liberul arbitru in ceea ce numim linia de mijloc.

Intrebare: Conflictul dintre culturi si civilizatii este determinat de sus, de catre Creator sau este rezultatul dorintelor umane egosite?

Raspuns: Este acelasi lucru. Conflictul este creat prin egoismul pe care il controleaza Creatorul. Nimic nu se intampla fara sens in natura. Suntem intr-un sistem numit natura si care controleaza totul.

Intrebare: Este posibil sa spunem ca un stol de pasari simt Creatorul atunci cand ele actioneaza in colectiv?

Raspuns: Nu, pasarile nu simt Creatorul. Simt o forta generala care le controleaza si ele se supun acesteia. De asta un stol mare de pasari se intoarce simultan intr-o parte sau in cealalta, fara se se ciocneasca una de alta. Acelasi lucru se intampla si in bancurile de pesti. Nu putem sa ne imaginam ca oamenii sa inceapa sa coopereze instinctiv si reciproc in felul acesta.

Intrebare: Putem reduce cei 230 de ani care au mai ramas pana la completarea corectiei (Gmar Tikkun) si cat de mult putem sa o facem?

Raspuns: Da, putem sa o facem. Nu sunt limite aici. Daca am fi cu totii intr-un singur tot, cu o singura intentie, atunci, prin asta, am putea termina prezenta noastra pamaneteasca si am simti ca suntem impreuna in starea sufletului colectiv intr-o lume eterna si perfecta.

Intrebare: Generatia prezenta a uitat ce inseamna fascismul si nazismul. Acum doua generatii, oamenii si-au pierdut vietile din cauza lor. Asadar, de ce spui ca suferinta trece de la o generatie la alta? Ce isi aminteste lumea?

Raspuns: Generatia in care apar evenimente teribile, precum cel de al doilea razboi mondial, nu are liber arbitru. Noi avem liber arbitru, asadar putem intelege, recunoaste si atinge un simt al binelui si raului. In contrast cu asta, pentru generetia aceea, nu a fost alegere. A simtit doar raul imens prin loviturile teribile pe care le-a experimentat. Dar, datorita acestor suferinte, am fost adusi la libera alegere. Asadar, astazi, putem sa ne facem alegerea liber, mult mai constient si mai precis.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed