Sfaturi scurte din Cabala – 15/07/18

Întrebare: Cum e posibil să simți ceva în afara ta, dacă stabilim numai reacțiile Kli-ului la ceea ce intră în el?

Răspuns: Ai absolută dreptate. Noi doar spunem „în afara mea”. Tot ce este în afara egoismului nostru, este numit „în afara mea”.

Întrebare: Dacă eu sunt dorința de plăcere, Creatorul este sursa bogăției, a înțelepciunii și a puterii care sunt plăcerea mea?

Răspuns: Tot ceea ce percepem ca fiind cel mai plăcut pentru noi este în Creator și începe de la El. De aceea, Creatorul este perceput de noi ca fiind sursa plăcerii.

Întrebare: Când un om zice că nu are nicio plăcere, este el atunci precum Creatorul?

Răspuns: Nu. În principiu, lumea a fost creată pentru plăcere, dar numai pentru plăcerile corecte în care tu ești precum Creatorul. Când transmiți plăcere altora, prin tine însuți, toate plăcerile rămân în tine, chiar dacă tu te gândești cum să-i umpli pe alții.

Întrebare: Este posibil să spui că secretul Înțelepciunii Cabala se rezumă la a spune că sufletul meu se găsește în ceilalți?

Răspuns: Sigur. Sufletul este unul pentru toți. Niciunul dintre noi nu are suflet. Doar integrarea unuia în celălalt este ceea ce dă naștere unei simțiri a sufletului comun.

Întrebare: Cum se poate să înțelegem corect plăcerile și darurile? Cum poate omul să mulțumească corect Creatorului pentru ele?

Răspuns: Trebuie să înțelegi că în acest fel ai oportunitatea să dai unui prieten. De asemenea, depinde de el să înțeleagă ce faci pentru el. Este în așa fel încât fiecare poate practica copierea Creatorului și, în fapt, devine această copie.

Întrebare: Cum funcționează mecanismul raționamentului și evitării greșelilor în următoarea situație de muncă în Înțelepciunea Cabala?

Răspuns: Nu vei face greșeli numai dacă poți „ieși din tine”.

Întrebare: Se poate spune că un „Țimțum” (restricție) se întâmplă când nu vreau să simt nimic altceva în afară de conexiunea cu Creatorul și sunt gata să înlocuiesc totul în schimbul acestei conexiuni?

Răspuns: Da, chiar așa!

Întrebare: În ce fel este un cabalist diferit de un simplu om bun care are grijă de ceilalți?

Răspuns: Un cabalist diferă prin aceea că el vrea pentru oameni urcarea spirituală și ieșirea în Lumea Superioară. Asta este ceea ce este considerat „bine”. De aceea, este de înțeles că acest concept nu coincide cu ceea ce este definit de oameni în această lume ca fiind „bine”.

Întrebare: Cum trebuie să înțeleagă cineva cuvântul „Spiritualitate”?

Răspuns: Spiritualitatea este iubire și dăruire. Nu o confunda cu nimic din această lume; lumii noastre îi lipsește Spiritualitatea, nu există în ea nicio iubire sau dăruire. Este iubirea de sine, dar aceasta nu este considerată iubire, fiindcă este starea naturală a corpului nostru animalic.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 15/07/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: