Shavuot: orice în afară de asta

507.05Comentariu: Sărbătoarea Shavuot este sărbătoarea dăruirii Torei la Muntele Sinai. Se mai numește și Festivalul Recoltei. Se dovedește că toate legile, toată morala, toate practicile spirituale și toate religiile încep din acest punct — de la Muntele Sinai.

Răspunsul meu: Există o ofertă de sus, o revelare de sus către lume a metodologiei existenței sale și corectarea ei treptată la un nivel la care intră în eternitate și perfecțiune.

Întrebare: Ce i s-a spus lumii, de sus?

Răspuns: Lumii i s-a spus că lumea noastră există la un grad scăzut, corporal, și noi existăm în el ca fiind cele mai egoiste, cele mai dăunătoare, cele mai nesemnificative și fără valoare creaturi în comparație cu toate celelalte creaturi ale naturii.

Totuși, avem ocazia să ne ridicăm la cel mai înalt nivel al întregii naturi, adică la rădăcina sa superioară, care se află la infinit în raport cu noi, în înălțime.

Și o putem face. Altfel, viața noastră aici pe această planetă va fi întreruptă continuu de viață și moarte, viață și moarte pentru fiecare dintre noi. Între viață și moarte vor fi și războaie, suferință, foamete și multe, multe alte probleme. Astfel, întreaga noastră existență va fi o singură suferință continuă.

Întrebare: Ce s-a spus? Cum ne îndreptăm către această stare bună despre care ați vorbit?

Răspuns: Este foarte simplu. Legea principală a Torei este „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Asta este! Și apoi, mergi și pune-o în practicâ.

Întrebare: S-a spus în acest moment precis? De ce nu am auzit?

Răspuns: Nu am auzit nimic. Am auzit ce s-a spus și am întrebat imediat: „Ai altă Tora?” Răspunsul a fost: „Nu, nu există alta. Acesta este cel mai bun lucru pentru tine, chiar dacă nu îl înțelegi. Prin urmare, ia-o și fă-o.”

Comentariu: Deci se dovedește că de milenii evităm această lege simplă.

Răspunsul meu: Da. Orice, în afară de asta!

Întrebare: Aceasta este ceea ce simbolizează sărbătoarea Shavuot: trăiește după această lege și totul va fi bine?

Răspuns:: Da. Dar Shavuot este deja o vacanță pentru cei avansați. Aceștia sunt oameni care au fost în interiorul egoismului lor, au simțit nocivitatea, malignitatea și inevitabilitatea acestuia. Ei și-au dat seama că singura modalitate de a scăpa de el era să fugi de el — pur și simplu să fugi! Când fugeau, erau pregătiți pentru orice, chiar și pentru moarte, numai să nu rămână în egoism!

De aceea au sărit în mare și au trecut-o până la uscat. Au ajuns într-o stare în care erau gata să primească legile lumii superioare în loc de legile noastre naturale egoiste. Practic, „Vom face și vom auzi”.

Acesta a fost momentul în care au primit Tora. Ce înseamnă să primești Tora? Înseamnă că iau asupra mea legile lumii superioare. Vreau să nu trăiesc în lumea noastră fizică așa cum există astăzi și din ce în ce mai rău, asta ne promite Tora, ci să ne ridicăm deasupra, la calitățile, la legile lumii superioare. Aceste legi sunt simple: iubire pentru aproapele tău, iubire pentru toată lumea, acceptarea tuturor ca parte a corpului tău, a sufletului tău, a „Eului” tău.

Întrebare: Sunt acum mai relevante ca niciodată înainte?

Răspunsul meu: Da, din ce în ce mai mult. Din moment ce suntem egoiști, percepem totul în funcție de ceea ce simțim în calitățile noastre egoiste. Prin urmare, ce putem face? Simțim că trăim într-un mod greșit, dar închidem ochii asupra modului de a trăi corect și nu putem accepta această lege superioară a iubirii pentru aproapele nostru.

De ce nu o faci? Ai de gând să plătești ceva pentru asta? Nu. Vei suferi din cauza asta? Nu. Nu întâmpinați imediat vreun fel de respingeri opuse, relații antagonice – nimic de genul acesta! “Doar mergi înainte și fă-o” “Nu pot!”

Acum, dacă dimpotrivă, a existat un astfel de joc încât să existe un dușman împotriva ta, iar tu ești împotriva lui. Aici însă, nu este vizibil nici acest dușman; el este în interiorul tău, egoismul tău și nu poți face nimic. Prin urmare, ne cumpără în acest fel.

Întrebare: Dar acest șarpe din mine? Cum îl pot cuceri oricum? În sfârșit, a sosit timpul!

Răspuns: Este o metodologie întreagă. Aici scrie cum se face.

Practic, nu eu o fac, ci forța superioară. Ea face totul, dar conform cererii mele.

Pot face o cerere doar dacă este susținută de alte persoane din jurul meu. Mă voi gândi la corectarea lor și nu la corectarea mea și așa, ne vom ajuta împreună. Doar conectează-te cu alți câțiva prieteni prin faptul că vrei să ajungi la o astfel de conexiune reciprocă.

 

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 5/30/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: