“Și inimile oamenilor s-au topit și au devenit ca apa”

622.01Profeți, Iosua, 6: 26-6: 27: Și Iosua i-a îndemnat în acel timp, zicând: Blestemat să fie omul înaintea Domnului, care se ridică și zideste cetatea aceasta, Ierihon; cu (pierderea) primului său născut îi va pune temelia și cu (pierderea) fiului său cel mic îi va deschide porțile.

Deci Domnul a fost cu Iosua; iar faima sa a mers în toată țara.

Până în prezent, orașul Ierihon este situat sub Ierusalim, pe malul Iordanului, dar evreii nu locuiesc acolo.

După căderea Ierihonului, oamenii l-au urmat pe Creator în toate, iar Creatorul a dat orașul israeliților. Dar legile nu au fost îndeplinite în totalitate.

Poporului Israel i s-a spus: luați totul din orașul Ierihon cucerit, numai că nu luați ce este interzis. Și totuși unii dintre ei au luat în secret ce era interzis. Prin urmare, când Iosua și-a trimis oamenii pentru a captura orașul Ayya, crezând că va fi ușor și rapid, de vreme ce Creatorul a fost cu ei, dintr-o dată s-a întâmplat un lucru neașteptat.

Profeți, Iosua, 7: 5: Și oamenii din Ai au lovit aproximativ treizeci și șase de oameni dintre ei; și i-au alungat în fața porții spre Șebarim și i-au lovit în coborâre; iar inimile oamenilor s-au topit și au devenit ca apa.

Inima este o combinație de calități de forță (Gevura, curaj) și milă (Bina). Prin urmare, inima se contractă și funcționează astfel: de la o calitate la alta. Așa existăm.

Iar fiii lui Israel au luat calități care nu pot fi corectate, care sunt interzise.

Întrebare: Și de aceea au fost pedepsiți?

Răspuns: Nu că este o pedeapsă, ci este o consecință firească a faptului că au folosit calități care nu pot fi corectate.

De aceea este scris: „Și inimile oamenilor s-au topit și au devenit ca apa”. Aceasta înseamnă că ei încă au calitatea pură a lui EU, dar fără putere, fără vreo forță în interiorul său.

KabTV “Secretele Cărţii eterne” 4/27/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: