Şi întunericul va straluci ca Lumina

Baal HaSulam, „Introducere în Studiul celor zece Sefirot”, punctul 138: Cu toate acestea, ar trebui să ştiţi că distanţa dintre vesmintele Torei în această lume şi vesmintele Torei în lumea Atzilut este incomensurabila. …

„Vesmintele Torei” lasa loc imaginatiei. De fapt, nu există vesminte de niciun fel, ci mai degrabă există Lumina şi un vas care portretizeaza propria sa „realitate” împotriva Luminii, la gradul similitudinii lor. Lumina se bazeaza pe daruirea absolută, iar senzaţia vasului depinde de nivelul corespondenţei lui cu Lumina.

Aceasta este ceea ce se înţelege prin vesmintele Torei, ambalajele care ascund Lumina de vas, de persoana. Şi, desigur, la nivelul acestei lumi, unde cineva este maximal corupt, aceste ecrane care acopera Lumina se întâmplă să fie cele care acopera cel mai mult posibil.

Cu toate acestea, Tora în sine, adică Lumina cu vesmintele, este neschimbata absolut deloc intre Tora a Atzilut şi Tora acestei lumi, dupa cum este scris, „Eu, Domnul, nu ma schimb” (Maleahi 3:6).

Lumina mereu rămâne în repaus complet; cu toate acestea, se coboară la o persoană, în funcţie de nivelul sau. Ea trece prin „vesminte”, care sunt destinate să ajute într-un mod in care o persoană le dobândeşte, şi acoperă ego-ul său, şi facand acest lucru dezvăluie Lumina, deoarece ea reuşeşte să schimbe tipul de vesminte de la obscuritate la dezvăluire.

Este asa pentru că ascunderea este motivul pentru dezvaluire. Dupa corectarea ei, în timpul dezvaluirii, ascunderea este pentru dezvaluire precum un fitil fata de lumina care il stapaneste. Cu cat mai mare este ascunderea, cu atat mai multa Lumina se va agăţa de ea atunci când este corectata. Astfel, toate aceste vesminte crude in care este îmbrăcata Tora, în această lume, valoarea lor nu este deloc inferioară Luminii care le imbraca, ci dimpotriva.

Să marcam Lumina cu roşu şi vesmintele cu albastru. Cu cat mai jos coborâm prin lumile Atzilut, Beria, Yetzira, si Assiya (ABYA), cu atat mai multe vesminte gasim. Lumina Infinitului este constantă;  totul depinde de locul în care este persoana care primeşte. Desigur, vesmintele majore ale lumii Assiya dezvăluie în cele din urmă Lumina cea mai puternica unei persoane. Aceasta se numeşte „ordinea inversă a Luminilor şi a vaselor.”

Întrebare: Ce sunt de fapt vesmintele?

Răspuns: Ecrane de ascundere. În spiritualitate, există o lege a asemanarii proprietăţilor: Daca tu ai un anumit potenţial negativ (-), Lumina se va manifesta negativ (-), astfel incat există egalitate între ele (=). În caz contrar, esti incapabil sa rămâi în viaţă.

Lumina trebuie să se diminueze la gradul tau. De aceea sistemul de lumi (Olamot) există- sistemul ascunderilor (Alamot): Lumina scade în măsura în care o poţi tolera.

Intrebare: Ce transforma vesmintele de ascundere in dezvăluire?

Răspuns: O persoană o face. Ridicandu-se deasupra ratiunii, unul ia o decizie de a crea un vesmant şi cere ca aceasta sa-i ascunda egoismul; în acelaşi timp, el se străduieşte să fie deasupra ego-ului său şi să se ridice la nivelul daruirii. Acesta este modul în care o persoană dobândeşte un ecran şi începe să lucreze „in topul” sau.

În acelaşi mod, focul se agaţă de fitil: adâncimea dorinţelor noastre, separarea noastra fata de Creator şi aspiraţiile noastre transcend în cele din urmă în Lumina. Nu există nici o Lumină pe cont propriu. Eforturile noastre sporesc grosimea dorintei şi întunericul începe să ilumineze. Fără fitil nu există niciun foc, deoarece focul nu poate arde în gol, el are nevoie de combustibil, care va straluci si va ilumina ca Lumina.

Întrebare: De ce avem nevoie pentru asta?

Răspuns: Avem nevoie să acceptam ascunderea ca pe cel mai mare ajutor, care ne permite să ne miscam treptat şi sa ne apropiem de forţa daruirii.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 20/05/12, „Introducere în Studiul celor zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: