Simboluri de Yom Kippur

570Comentariu: În ajun deYom Kippur, se desfășoară ceremonia Kaparot (ispășire). Pare un ritual păgân: ei iau un cocoș, îl răsucesc peste cap, apoi îl omoară.

Răspunsul meu: Faptul este că ritualurile multor religii, astăzi ni se par barbare. La nivel fizic, de dragul răscumpărării, o persoană aparent sacrifică un cocoș în locul lui însuși, imaginându-se sub forma acestui cocoș.

De fapt, toate acestea nu ar trebui să fie așa, pentru că din punctul de vedere al Cabalei,, totul se întâmplă la nivel spiritual.

Comentariu: Există, de asemenea, obiceiul de a ne dori să fim consemnați în Cartea vieții – Gmar Hatima Tova (O înregistrare bună în Cartea vieții).

Răspunsul meu: Cartea Vieții este, de asemenea o alegorie, un simbol al luminii superioare, care înregistrează toate acțiunile umane. În măsura în care vrea să folosească această lumină pentru corectarea sa, asemănarea sa cu Creatorul, faptele sale bune sunt înregistrate.

Rezultă că o persoană însăși, nu numai într-un an, ci de-a lungul vieții sale își scrie faptele; prin atragerea luminii superioare se fac corectări și acestea sunt fapte bune; fără a atrage lumina superioară acestea sunt fapte rele.

Întrebare: Se crede că vei trăi anul viitor așa cum vei petrece Yom Kippur. Ne afectează cumva viața corporală?

Răspuns: De fapt, nimic în lumea noastră nu afectează lumea spirituală, cu excepția relațiilor dintre noi. Deci, se spune că Yom Kippur nu le corectează. Omul trebuie să le îndrepte singur.

Aparent, Creatorul poate ierta toate păcatele în această zi, cu excepția atitudinii noastre rele față de ceilalți. Aceasta este deasupra mecanismului Său, sub care a fost creată lumea noastră, Universul. Și cu cât suntem mai aproape unul de celălalt în simțire, spiritual, cu atât suntem mai aproape de Creator.

Din KabTV “Stări Spirituale. Rosh HaShana şi Yom Kippur

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: