Singura problema care necesită o soluție

Întrebare: Grupul nostru s-a destrămat după congresul dinSt. Petersburg și numai unul sau doi oameni vin la lecția de dimineață. Ce s-a întâmplat în grup? Toată lume are deodată probleme personale foarte serioase. Cum putem depăși această situație?

Răspuns: Uităm tot timpul că nimic nu apare întâmplător și că totul este făcut de către Creator. Orice primim este controlat de sistemul general al providenței. Sistemul este atât general cât și invidiual.

Deodată, prietenii din grup se simt rău și au anumite probleme externe și interne. Fiecare are propriul necaz personal sau familial. Ei nu înțeleg că de fapt nu există nicio problemă. Există o singură problema, iar aceasta este conexiunea cu Creatorul! Restul sunt doar reflexii externe a acestei conexiuni. Nu există nimic altceva!

Conexiunea ta cu Creatorul este ilustrată de regula ”la bine și la rău” și este revelată în diferite întâmplări care ți se arată la muncă, acasă, în familie, cu copiii, sau cu tine însuți atunci când se ajunge la sănătate, sau la diferite sentimente sau stări interioare. Creatorul face toate acestea pentru a te spălă prin diferite stări, strângându-te ca pe o lămâie și arătându-ți ce meriți.

O face într-o manieră controlată, conform stării tale, cu singura intenție ca tu să ai în orice timp o șansa de a te ridica. Dacă nu te poți ridica deasupra fiecărei stări în care ești, deasupra fiecărei probleme, înseamnă că nu ai îndeplinit condițiile care ți-au fost date.

Nu există termene limită! Ele sunt măsurate atent dinainte și vin de la Creator cu singura intenție ca tu să te ridici mai sus, nu să cazi. Această stare nu este parte a planului creației. Chiar dacă tu ești lăsat mai jos, în tranziția ta către starea cea mai joasă, starea superioară este pre-existentă. Ce înseamnă o stare joasă? Este starea superioară pe care o simți în vasele tale necorectate și, de aceea, ți se pare inferioară.

O cădere este dorința stării următoare și, cu toate că nu ai corectat-o încă, ea este deja starea următoarea. Așadar, nu există căderi și urcări! Noi urcăm întodeauna, conform modelului!

De unde provine golul, frica, nervozitatea și apatia totală pe care o simt acum, și tot ceea ce simțim în momentul unei căderi? Provin din egoul meu aflat în creștere și din cererile și senzațiile care au crescut, care sunt deja starea mea următoare care este revelată în forma sa necorectată, nu în Lumină.

Așadar, ziua începe după noapte. Noapte este pregătirea pentru Lumină. Studiem în Studiul celor zece Sefirot că pregătirea pentru corectarea vaselor are loc în timpul nopții. Apoi vine dimineața, nu conform ceasului ci conform corectării vaselor, a dorințelor.

Din Lecția zilnică de Cabala din 8/25/13, Întrebări și răspunsuri cu Dr. Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: