Sionismul şi Cabala

937Întrebare: Toată lumea știe că Sionismul este o mișcare națională evreiască care stabilește scopul unității și renașterii poporului evreu în Țara Israelului. Cabala  este o metodă de dezvăluire a Creatorului ființelor create din această lume. Care este legătura dintre ele?

Răspuns: Ele au un singur scop: să adune poporul evreu pe acest pământ, astfel încât în ​​conexiune unul cu celălalt să ajungă la asemenea calități spirituale încât Creatorul să fie revelat între ei. Iar prin ei, Creatorul va fi descoperit tuturor națiunilor lumii.

Comentariu: Sionismul nu are scopul de a dezvălui Creatorul, ci doar de a uni oamenii pe pământ.

Răspunsul meu: Sionismul este o condiție corporală. Cabala este, într-un fel, următoarea etapă, când toți vor începe să se unească unul cu celălalt, indiferent sub ce pretext și vor simți rezultatul pe care acest lucru îl dă.

În principiu, cabaliştii pot fi numiţi sionişti, precum Rav Kook şi Baal HaSulam, care au venit în mod conştient aici pentru a uni naţiunea.

Suntem obligați să încercăm să adunăm toți oamenii de aici și să-i unim astfel încât ei să simtă că sunt o singură națiune. Misiunea poporului Israel este să ajungă la revelarea Creatorului prin unitatea lor, pentru ca atunci, această revelare să fie manifestată prin noi tuturor oamenilor din lume.

KabTV’s “Stări Spirituale” 4/26/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: