Siria – Negociază cu teroriștii?

Întrebare: Delegații din peste douăzeci de țări – inclusiv opoziția siriană, delegația președintelui Assad, și desigur delegații din Rusia și SUA – iau parte la Geneva discutând despre pacea și situația din Siria.

Delegații opoziției Siriene sunt membrii diferitelor organizații teroriste, ce au schimbat uniforma cu costumele.

Este posibil să se poarte negocieri cu teroriștii și să se se ajungă la un acord cu ei?

Răspuns: Nu cred că este posibil. Se poate ajunge la un acord, dar știm cu toții că aceste acorduri nu sunt păstrate și nu sunt relevante pentru mult timp. Tot timpul se destrăma și conduc la alte probleme.

Cred că deoarece acolo sunt prezente multe delegații puternice, cel mai impotant lucru este de a se stabili un echilibru între ele și să se împartă zonele de influență. A le aduce la un numitor comun este imposibil, și nici nu este nevoie să se facă acest lucru, atât timp cât un acord de astăzi nu poate fi păstrat și mâine.

Fiecărei părți trebuie să i se acorde “bucata” ei și să i se spună : “ Acesta este locul unde comanzi, aici este unde trăiești, și nu conta pe mai mult de atat”. Se pare că aceasta este singură cale de a aduce lumea la o stare relativ liniștită, unde să nu vedem zeci, sute poate chiar mii de victime, sau o mulțime de refugiați care să-și părăsească patria, fără să știe unde se îndreaptă sau ce să facă.

Vedem orașe distruse, fabrici nefuncționale, și așa mai departe. Va dura zeci de ani să se recontruiască Siria și să devină o țara normală într-un regim dictatorial. Prin urmare, forțele de securitate ar trebui să se angajeze în refacere, fiecare în domeniul sau. Acesta este sfatul meu.

Siria va fi divizată în diferite regiuni cu denumiri diferite. În trecut această regiune a făcut parte din imperiul otaman sub manadat britanic. Siria nu este o țara cu vechime care a a existat de veacuri; are câteva decenii deci poate fi divizată din nou în țări noi.

Kurzii au de asemenea nevoie de statul lor. Sunt o națiune mare și nu au încă teritoriul lor, așa că îl vor cere.

Până când fiecare dintre rivali nu va avea teritoriul său, nimic nu se va rezolva deoarece ordinea trebuie să se facă în funcție de zonă pe care fiecare parte o dorește. Trebuie să se dividă și să apoi se plaseze observatori internaționali din Rusia și SUA pentru a se modera ceea ce se întâmplă astăzi. Acesta este motivul pentru care trebuie să se înceapă reconstrucția acestei regiuni.

Întrebare: Această moderare va fi suficientă pe termen lung?

Răspuns: Depinde de acordul dintre superputeri , deoarece acesta poate calma lucrurile și poate pedepsi sau presa ego-ul local, dar Siria nu este în măsură să se unească cu excepția cazului în care populația se reeducă. În cazul în care sunt reeducaţi, va fi o luptă fără sfârșit, iar lumea de asemenea se îndreptă către un război care va izbucni curând.

Întrebare: Vorbești mereu de nevoia de a ne uni, ceea ce înseamnă că trebuie să avansam spre asta în orice caz.

Răspuns: Desigur, trebuie să avansam spre unitate, dar în primul rând trebuie să aducem puțină ordine în aceste mici regiuni.

Nu cred că superputerile sunt interesate de acest aranjament, deoarece fiecare trage spuza spre turtă să. Fiecare superputere îşi urmăreşte numai propriile sale interese. Americanii distrug Orientul Mijlociu și întrega lume în general, stârinid haosul. Rusia vrea să-și reconstruiască bazele militare și să înființeze regimuri care să-i fie ei potrivite.

Se pare că atât Rusia cât SUA au pierdut masiv în războiul cu Iran, dar încă nu înțeleg ce au făcut de fapt acolo.

Totul avansează către o mare confruntare. Sau lucrurile pot stă diferit, și se pot trezi și vor realiza că dacă nu o fac, totul va ajunge la un final ce va scăpa din mână. Atunci nu va mai fi nimic de lămurit, cine este de vina și cine are dreptate, din moment ce nimeni din nici o parte nu va fi lăsat să facă asta. Prin urmare, ajungându-se la o astfel de situație critică, poate le va veni mintea la cap și vor începe să reorganizeze lucrurile și să modeleze lumea.

Întrebare: Este posibil să se evite această revoluție critică?

Răspuns: Conform înțelepciunii Cabalei, există mereu opțiunea celui de-al treilea război mondial nuclear și chiar și pentru al patrulea, și sunt cel puțin douăzeci de state ce au armament nuclear.

Întrebare: Trebuie să descoperim astea în practică?

Răspuns: Nu, trebuie să se înțeleagă că dacă încep așa ceva va duce către sfârșitul lumii, sau vor folosi armament de genul această o perioadă scurtă de timp și în mod limitat. Și atunci se vor convinge că este imposibil de continuat, pentru că următoare salvă îi va afecta chiar pe ei. Dacă e să bombardează o a treia țara, situația este alta, dar sunt sigur că nu se vor bomabarda între ei. Un război se conduce cu scopul de al îl câștiga sau a te apăra, dar dacă se distrug unii pe alții, nu va fi nici un învingător, de nici o parte și nimic rămas pentru a mai fi apărat.

Egoismul nostru trebuie să simtă realitatea asta. Acesta trebuie să țipe astfel că lumea să își vine în fire și să descopere normele pe care trebuie să le urmeze și cum natura ne împinge să să recunoaștem răul, să recunoaștem egosimul. Dar când se va întâmplă asta, nu este clar. Depinde doar de conexiunea dintre noi.

Noi, cabaliștii suntem cei care ne angajăm în metodă unității. Dacă ne conectăm puternic unii cu alții și ne transformăm în conductorul Luminii Superioare către lumea noastră, lumea va simți gradual asta. Încercam într-adevăr să facem acest lucru și cred că sunt multe semne în lume a influenței noastre, dar nu este suficient. Se sperăm la ce e mai bine!

Din emisiunea de pe Kab TV “Ştiri cu Michael Laitman” din 02.02.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed