Siropul dulce al unităţii

Întrebare: Dacă în cele din urmă toată lumea va şti despre înţelepciunea Cabalei, atunci este mişcarea de garanție reciprocă un mijloc temporar?

Răspuns: Da, dar nu ştim cât timp va dura. La urma urmei, ideea nu este în nume, ci în abordarea oamenilor în funcţie de dorinţele lor. Dacă între timp, o persoană vrea să ştie cum să reuşească în viaţa materială, trebuie să îmbrac intelepciunea mea în ambalaje care vor fi plăcute şi confortabile pentru ea.

Pe ansamblu, este vorba de Lumini şi de vase, dar pentru ea aceste Lumini ar trebui să fie exprimate în stare bună de sănătate, în educaţia copiilor săi, într-o viaţă confortabilă, o vacanta, etc, aşa că-i explic că este posibil să obțină toate acestea prin unitate şi prin dăruire către alții.

Esenţa sa este aceiaşi: corecţia vasului. Nu există nicio altă activitate în această lume. Întrebarea este doar la ce nivel o persoană recunoaşte acest lucru. Măsor nivelul său exact de conştientizare şi întotdeauna îi dau doza pe care ea o poate digera şi pe care înţeleg că este pentru binele său. Îmbrac corecţiile cu „haine” pe care le poate accepta, deoarece ea vede că este pentru binele ei.

Nu sugerez că o persoană ar trebui să renunţe la confortul său şi să se dedice muncii grele şi bunăstării altora. Îi ofer un mod plăcut de a uni, de care ea se va bucura de fapt, şi care va purta, de asemenea, roade bune. Nu le spun oamenilor că ceva rău se poate întâmpla cu ei, nu atribui o taxă pentru bunăstare; dimpotrivă, împreună vom folosi mijloace minunate şi vom ajunge la rezultate minunate.

În consecinţă, nu simt garanția reciprocă ca o obligaţie, ci ca un ajutor reciproc plăcut și ca îngrijire unul pentru altul. Totul este în forma unui „sirop dulce”, ca pentru copii. Acestea sunt aceleaşi corecţii, dar într-un mod ascuns.

Întrebare: Deci, în ce moment există o trecere de la garanţia reciprocă la Cabala?

Răspuns: Nu ştiu. Poate fi peste 30-40 de ani sau poate fi mâine. Vezi cum lucrurile se întâmplă acum într-un ritm mult mai accelerat.

Dar nu contează pentru mine, eu fac tot ce pot la momentul istoric actual şi nu mai mult decât atât.

Întrebare: Doar cei care studiază înţelepciunea Cabalei vor fi capabili să înţeleagă motivul real pentru dificultăți?

Răspuns: Aşa este. Ceilalţi vor ajunge la asta, fie pe calea suferinţei, fie prin diseminarea noastră.

Noi nu ascundem rolul înţelepciunii Cabalei, dar de ce ar trebui să strigăm în zadar? Din moment ce lucrurile devin mai rele, putem explica oamenilor motivul pentru ceea ce se întâmplă. Dar, din nou, noi nu promitem că vor fi probleme noi, ci oferim soluţii pentru problemele actuale. Nu numim această soluţie „înţelepciunea Cabalei,” ci „unitate”. De ce ar trebui să folosim un termen care sperie unii oameni şi este respingator pentru altii?  Până la urmă, noi nu schimbăm sensul, ci venim mai aproape de oameni. Nu arătăm cu degetul spre ei pentru a-i mustra şi nu-i speriem cu povesti despre apropierea dezastrelor; nu condamnăm egoismul, ci le oferim o idee: „Să ne unim în mod corect şi ne vom simţi cu toții bine. ”

Nimeni nu poate obiecta la acest lucru şi vom depăşi lipsa de respect- lucrul principal este să începem.

Noi trebuie să le spunem oamenilor ceea ce vor să audă, ar trebui să vorbim astfel încât să poată percepe ideile noastre şi le pună în aplicare în viaţa lor de zi cu zi. În caz contrar, ei vă vor urî, vor bloca ideea şi o vor discredita şi o vor denigra. Acesta este motivul pentru care se spune: „. Educă un copil după felul său.”

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 8/8/12, „Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: