Sistemul fix al Lumii Superioare

Întrebare: Ce este special la metoda lui Ari, comparat cu Cabaliştii dinaintea lui?

Răspuns: Sistematizarea. Nimic nou. Niciun Cabalist nu poate adăuga ceva în munca Cabaliştilor anteriori, în afară de a elabora mai departe concluziile avute în descoperirile lor şi să dea o descriere sistematică mai amplă a ceea ce poate fi descris cu doar puţine fraze. Asta este tot.

Întrebare: Se poate spune că şi limbajul s-a schimbat?

Răspuns: Desigur. De exemplu, dacă luăm un curs de fizică scris acum 200 de ani şi îl comparăm cu unul din prezent, natural va fi o diferenţă între ele. Dar, în principiu, esenţa informaţiei conţinută în ele rămâne la fel.

Întrebare: Mijloacele pentru obţinerea acestor descoperiri rămân aceleaşi?

Răspuns: Da, pentru că structura lumi superioare nu se schimbă.

Există doar două forţe: forţa dăruirii şi forţa primirii. Interacţiunea dintre aceste două forţe formează sistemul superior şi controlează lumea prin el. Este fizică pură, un mecanism simplu de control al lumii noastre.

De aceea, Cabaliştii nu pot revela nimic nou, ci pot doar explica în detalii mai mari ce a fost descoperit anterior. De fapt, ceea ce a fost dobândit de Avraam, Moise şi Cabaliştii din primul şi al doilea templu, continuă să acţioneze şi să fie descoperit şi astăzi.

Nu este nimic nou în lumea superioară. Este un sistem constant, stabil. Doar Cabaliştii, prin realizările lor, adaugă clarificări pentru următoarea generaţie ca să fie mai uşor de înţeles. În acest mod, în fiecare generaţie limbajul explicaţiilor se schimbă, pentru a fi mai comprehensibil. De aceea, Baal HaSulam (la începutul secolului 20) şi Rabaş (la sfârşitul secolului 20) sunt cei mai apropiaţi Cabalişti ai noştri.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 23.07.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: