Situația din Israel: Echilibrând doua forțe

Întrebare: Azi mulți oameni accepta faptul că numai o bună legătură între noi ne va salva de la toate necazurile noastre. Dar, în același timp, își dau seama că omul este în mod natural împotriva legăturii și a unității cu ceilalți. Cum putem rezolva această problemă?

Răspuns: Există o metodă pe care Avraam a dezvoltat-o. El nu a inventat-o, dar a studiat  natura și a văzut că există o forță negativă în ea, care crește în mod constant între noi și în fiecare dintre noi, egoul nostru; cu toate acestea, în același timp, există și o forță pozitivă în natură, care o contracarează.

Trebuie sa invocăm influența forței pozitivă către noi, astfel încât aceasta să contrabalanseze forța negativă și, astfel,  să fim într-o stare echilibrată.

Este imposibil să gestionăm forța negativă, să scăpam de ea, să o distrugem, sau să o supunem, fără să adăugăm forță pozitivă în lumea noastră.

Aceasta este metoda pe care Avraam a descoperit-o. De atunci, poporul lui Israel a  folosit-o. Într-adevăr, au fost vremuri bune în istoria noastră când am putut folosi forță pozitivă pentru a echilibra forța negativă din noi și am dus o viață echilibrată, bună, și pașnică.

Dar nu a fost așa întotdeauna  în lunga noastră istorie.Au trecut 2000 ani  de când nu am reuști să păstrăm echilibrul între cele două forțe; forța negativă, ego-ul nostru, a crescut și a dus la distrugerea Templului.

Astăzi, suntem în aceeași situație. Legile naturii nu s-au schimbat. Trebuie să învățăm cum să atragem forță pozitivă pentru a echilibra forța negativă.

Nu vom fi capabili să supraviețuim fără o forța negativă, deoarece, la urma urmei, întreaga lume există ca urmare a contrariilor: plus și minus, cald și rece, presiune și  vid, etc. Există întotdeauna două forțe opuse și perfecțiunea depinde de echilibrul dintre ele.

Problema omenirii este că operăm numai prin forța negativă, în timp ce forța  pozitivă poate fi atinsă doar prin înțelepciunea Cabalei, metoda descoperită de Avraam. Noi, urmașii lui, putem stimula această forță pozitivă pentru a echilibra forța negativă și, astfel, putem aduce pace, liniște, prosperitate, bunătate, perfecțiune, și integritate pentru întreaga lume.

Din  Programul de Radio Israelian 103FM 10/18/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed