Slujiți Creatorul cu sinceritate

933Și v-am dat țara cu care nu v-ați ostenit şi cetăţile pe care nu le-ați zidit şi trăiţi în ele; din viile şi din grădinile de măslini pe care nu le-aţi sădit, iată, mâncaţi roade.

Temeţi-vă dar de Domnul şi-I slujiţi Lui cu credincioşie şi curăţenie. Lepădaţi dumnezeii cărora au slujit părinţii voştri dincolo de râu şi în Egipt şi slujiţi Domnului. (Profeți, Cartea lui Iosua, 24:13-14)

Creatorul nu le reproșează copiilor lui Israel, ci le spune: „Ce ați biruit este al vostru. Este considerat a fi al tău. Nu trebuie să plantezi și să construiești nimic, ci doar luptă cu dușmanii tăi interni. Aceasta este munca ta.”

Creatorul le-a dat oamenilor toate acestea cu un singur scop, ca să-i slujească lui Dumnezeu. Ei nu trebuie să facă altceva. Aceasta este sarcina poporului Israel, să fie îndreptată numai către Creator și să corecteze toate dorințele care se ridică împotriva Lui la echivalența formei cu El.

A sluji lui Dumnezeu înseamnă a corecta toate dorințele egoiste pe care le poți descoperi în tine, îndreptându-le către Creator.

Întrebare: Cum pot dezvălui aceste dorințe în mine însumi?

Răspuns: Nu le poți găsi în tine, deoarece legea de bază este „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Numai pe baza acestei legi în relație cu ceilalți poți dezvălui cine ești, ce ești și ce trebuie să corectezi.

KabTV „Secretele cărții eterne” 9/6/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: