Şmecheriile Faraonului

Întrebare: Uitându-mă înapoi pe drum, îl văd pe Faraon cum merge constant cu mine. Nu cu mult timp în urmă, a apărut un nou trend, psihlogie vectorială sistematică, iar multe lucruri sunt similare cu Cabala. Asta înseamnă că Faraonul devine mai iscusit.

Răspuns: Metoda Cabalistă este foarte directă. Vobeşte despre un singur lucru dar, gradual, revelează din ce în ce mai mult. Omul descoperă o mare adâncime şi mişcare în textul Cabalist şi dacă acţionează în conformitate, atinge un punct de adeziune cu Creatorul, cu forţa care se ocupă de tot. Tot restul a fost inventat de om.

Dar pentru a ne direcţiona către El, acesată forţă se formează în noi constant, mai fin, mai precis, până când devine ascuţită ca atributul dărurii, pentru a intra în „gura acului”.

De-a lungul istorie, omul a inventat diferite metode. Au fost numărate oficial 3800 de metode diferite, credinţe şi religii, dar ele pot fi mai mult sau mai puţine, deoarece unele dispar din lipsa de credincioşi. Apar constant noi teorii. Încă din mijlocul secolului 20, au apărut multe metode noi bazate pe descoperiri ştiinţifice. În plus sunt multe metode care au fost folosite de serviciile secrete, de exemplu, pentru dezvoltarea puterii mentale interne a omului. Oamenii nici nu ştiu de asta.

Toate aceste metode se bazează numai pe ego şi pe dezvoltarea lui. Dacă pare că există dezvoltare deasupra egoului, este tot un altruism egoist, care carcterizează 10% din populaţia lumii, care vrea să facă bine, să păstreze ecologia, să protejeze natura, animalele, etc. În alte cuvinte, ei se ocupă cu altruismul lumii noastre, totuşi este acelaşi egoism.

Există o graniţă foarte subţire, o luptă, clarificări şi examinări: „Care este metoda pură pentru obţinerea Luminii Superioare?” Reiese din clarificarea internă constantă a direcţiei noastre.

Cred că toate celelalte metode sunt de un mare ajutor. În lume totul a fost creat pentru a ajuta oamenii „curaţi” de diferite confuzii şi greşeli.

Pe aceste baze trebuie să clarificăm ce este adevărul. Asta înseamnă că nu clarifici psihologia, nici diferite metode de antrenament intelectual ci mai degrabă asemănarea cu Lumina, atrăgând Lumina asupra ta. Asta este întreaga diferenţă între metoda Cabalistă şi celelalte metode.

Toate metodele noi care par să semene cu Cabala, ne sunt date de Faraon sau de Creator prin Faraon. Este scris: „I-am îngreunat inima”, iar asta este pentru a alege, oamenii care au încărcături, greutăţi, în grupul nostru.

Deci nu ar trebui să ne pară rău de oamenii care vin şi mai târziu 90% din ei pleacă. Înţelepciunea Cabala îi alege numai pe aceia care aparţin Creatorului, aceia care pot cu adevărat să medieze între El şi restul umanităţii. Lumi spirituală este construită pe calitate, nu pe cantitate.

Suntem fericiţi de orice persoană care vine, dar fiecare este liber să aleagă. Nu subestimăm pe nimeni în niciun fel, dar dacă o persoană pleacă, este liberul ei arbitru. Asta înseamnă că încă are de muncă asupra sa la alte nivele şi nu este gata încă să vină. A primit ceva de la noi; va procesa mai târziu şi, după un timp, se va întoarce la noi. Dacă nu, atunci are drumul său şi îl va termina în viitoarea viaţă, în timp ce noi vrem să îl terminăm în această viaţă.

Înţelepciunea Cabala împrăştie cunoastere, ca un fermier care plantează seminţe în timp ce merge pe câmp, iar dacă cineva culege ce cade, este bine. Nu depinde de dorinţa noastră. Putem doar spera că vor auzi de noi cât mai mulţi oameni posibil şi apoi este deja munca Creatorului.

Din KabTV’s “Bazele Societăţii integrale” 4/08/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: