Soarele, Luna și Pământul

746.01Întrebare: Ce sunt Luna și Soarele în raport cu percepţia noastră? Din punctul de vedere al Cabalei ce este Pământul în raport cu aceste două obiecte?

Răspuns: Pământul este partea primitoare. Primește lumina Soarelui; se rotește în jurul axei sale și de fiecare dată își expune cealaltă parte la Soare. Pământul se află între Soare și Lună și, prin urmare, ascunde Luna de Soare. Aceasta determină fazele Lunii.

Deoarece totul este aranjat în așa fel încât Luna se învârte în jurul Pământului cu o anumită periodicitate, avem un calendar lunar. Pământul, pe măsură ce se rotește în jurul axei sale, creează un calendar circadian, și pe măsură ce se rotește împreună cu Luna în jurul Soarelui, creează un calendar anual.

În plus, rotația întregului sistem solar creează perioade speciale care sunt marcate în calendarul evreiesc (29 de ani și așa mai departe).

Din punctul de vedere al Cabalei, Soarele reprezintă Zeir Anpin, Pământul reprezintă Malchut, iar Luna arată gradul de legătură dintre ele. Măsura în care Pământul are un ecran poate fi văzută în fazele Lunii. Măsura în care Pământul poate proteja Luna de lumina soarelui ne arată dimensiunea ecranului.

Vedem asta în fazele Lunii invers pentru că nu mă văd pe mine însumi decât pentru reflectarea mea. Luna în creștere înseamnă că ecranul meu începe să crească și crește până la luna plină și apoi începe să scadă. Prin urmare, dintre cele patru stadii de dezvoltare, două sunt în creștere și două sunt în scădere și apoi există o nouă perioadă. Este exact ceea ce se întâmplă în dezvoltarea instrumentului spiritual Kli (vasul).

KabTV “Am primit un apel. Soare, Lună, Pământ” 5/26/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed