Societatea bazată pe legile Creatorului

Baal HaSulam, „Ultima generație”: Mai mult, un guvern comunist compulsiv este complet nedurabil, deoarece un guvern dependent de baionetă nu poate persista, iar majoritatea se va ridica în cele din urmă împotriva acestuia și îl va aboli. Idealismul celor zece la sută nu va putea domni pentru totdeauna peste egoismul celor nouăzeci la sută de anti-comuniști, așa cum găsim în țările sovietice și de est.

Baal HaSulam a scris acest articol în anii 30 ai secolului XX, când idealiștii existau încă. Dar toate acestea au trecut foarte repede. Educația este esențială aici pentru a aduce societatea într-un stat similar legilor Creatorului.

Întrebare: Omenirea trebuie să ajungă la astfel de relații sociale acolo unde există drepturi generale – fiecare lucrează în funcție de abilitățile sale și primește în funcție de nevoile sale. Aceasta ar trebui să fie o decizie conștientă a fiecărei persoane?

Răspuns: Toate acestea provin din calitatea de dăruire. Aceasta este ceea ce omul trebuie să protejeze și să dezvolte. O astfel de atitudine a unui individ față de altul îi aduce pe toți la un nou nivel de existență în care începem să simțim în relația noastră Creatorul de la care se emană Lumina Superioară și umple oamenii.

Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 25.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: