Societatea ca individ

Întrebare: Înțelepciunea mulțimii este un termen frumos. Dar în viața reală, când întâlnim o mulțime la stadioane, în timpul protestelor sau tulburărilor sociale, vedem că este ghidată de cele mai joase impulsuri.

Există o metodă de a folosi înțelepciunea potențială prezentă în mulțime și de a o îndrepta spre o direcție pozitivă?

Răspuns: Cred că acest lucru este posibil numai dacă facem o imagine a unui individ din mulțime. Trebuie să unim oamenii care sunt opuși și îndepărtați unul de celălalt în caracter, aspirații, înțelegere, etc., pentru a atinge un scop comun pentru care să se poată anula și să-și folosească egoismul în beneficiul unificării. Când conexiunea lor atinge o astfel de unitate, vor reuși.

De obicei, ne confruntăm cu o contradicție între un individ și societate: faceți ca individul să prevaleze asupra societății sau societatea suprima individul. Dar aici trebuie să facem societatea o persoană astfel încât să adune toate elementele indivizilor  din care se compuneîntr-o singură imagine colectivă.

Întrebare: Ce înseamnă a face societatea o persoană? Fiecare persoană este un individ cu obiective și dorințe diferite.

Răspuns: Când oamenii se reunesc pentru a atinge un singur obiectiv, încearcă să folosească tot ceea ce are fiecare dintre ei pentru a atinge acest obiectiv. Atunci nu există contradicții între ei. Se unesc între ei peste un principiu foarte strict: peste toate contradicțiile, chiar și peste ură, va predomina iubirea.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 25.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: