Societatea oamenilor egali

Baal HaSulam, Scrierile ultimei generații: Israel trebuie să fie primul dintre neamuri care să-și asume comunismul altruist internațional. El trebuie să fie un model, demonstrând binele și frumusețea acestui fel de guvernământ. Pentru că ei au suferit și vor suferi din cauza tiraniei altor națiuni mai mult decât alții, ei sunt ca o inimă arzând în fața tuturor celorlalte organe. De aceea, ei sunt cei mai potriviți care să adopte acest fel de guvernare.

Baal HaSulam vorbește despre crearea unei societăți cu oameni absolut egali, uniți într-o familie comună, care există în starea de garantare reciprocă completă. Acesta este un ideal socialist care funcționează după principiul „fiecare să muncească în funcție de abilitățile proprii și să primească în funcție de nevoile lui.

Într-o societate altruistă, nimeni nu va lua mai mult decât are nevoie. La început nu va primi în plus, iar apoi va înceta să ia surplus.

Oamenii se vor gândi doar la consimțământul dintre toți membrii societății și la conexiunea dintr-un astfel de sistem de interacțiune în care, o singură forță – un câmp egal și omogen, care va umple tot spațiul dintre ei – va fi revelată. Acest câmp va fi revelat între ei, dar nu ca un derivat, ci ca o forță inițială numită Creator.

Întrebare: Această percepția ideală a omului viitor este din cauza naturii lui primordiale egoiste?

Răspuns: Metoda Cabala este bazată pe folosirea corectă a egoismului. Acesta se manifestă prin respingerea reciprocă, ură și alte calități negative care există în fiecare din noi în relațiile cu ceilalți și îl putem folosi pentru a restabili opusul lui, adică proprietățile pozitive peste cele negative.

Din KabTv „Ultima generație” 11/12/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: