Șocul spiritual

276.02Comentariu: Găzduiesc programul „Portrete” în care oamenii povestesc cum au ajuns la înțelepciunea Cabala, prin ce suferințe au trecut și cum au simțit brusc că au găsit ceea ce căutau. Toată lumea este atinsă. O persoană plânge și nu îi este rușine de lacrimi.

Răspunsul meu: Pentru că lumina înconjurătoare (Ohr Makif) este mai mare decât Kli-ul (vasul nostru). Când te copleșește, provoacă starea de micime (Katnut), așa cum o numim noi. Lumina strălucește, dar nu există loc în care să intre. Acesta este momentul în care apar lacrimile și picură ca eliberarea, când ceva excesiv este eliberat din corp.

Lacrimile se varsă și în spiritualitate pentru că nu poți stăpâni acest sentiment, acest șoc din interiorul tău. Acesta este motivul pentru care lacrimile în ebraică sunt numite „dmaot”, de la cuvântul „dam”, sânge. Interioritatea este sânge, exterioritatea sunt lacrimile. La urma urmei, sentimentul că ceva uriaș este în fața ta te copleșește. Același lucru se întâmplă la toate gradele!

Întrebare: De ce se spune că lacrimile sunt starea de micime (Katnut)?

Răspuns: Pentru că nu există vas.

Starea de micime este atunci când nu poți încorpora în tine întreaga lumină mare care este în fața ta. Apoi lumina iese sub formă de lacrimi. Nu există altă cale prin care poți răspunde la această uriașă influență asupra ta.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 12.02.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: