Soluția la teroare, Partea 4 – Un Izvor de Bunătate

Întrebare: Națiunea lui Israel nu a fost niciodată și nu va fi niciodată unită. Este timpul să te trezești din aceste vise copilărești. Apelul la unitate nu este nimic mai mult decât propagandă. Națiunea lui Israel este atât de divizată că nu există cale de întoarcere.

Răspuns: Desigur, deoarece separarea poporului se întâmplă de două mii de ani. Templul a fost distrus din cauza urii neîntemeiate.

Nu există nici o legătură între noi, doar ostilitate și înstrăinare. Și noi nu simțim cât de teribilă este divizarea noastră, pentru că ura noastră a fost atât de deghizată în ultimii două mii de ani, că nici măcar nu simțim că ne urâm unii pe alții.

Ura provine din faptul că am venit de la diferite popoare care au trăit în Babilonul antic. Aceasta ură a fost practicată printre babilonienii în forma sa cea mai extremă, cea mai critică, dar apoi ne-am dat seama că nu există nici o altă opțiune și că trebuie să ne unim. Acesta este motivul pentru care ne-am adunat în jurul lui Avraam, care ne-a învățat metoda unității.

Același lucru se întâmplă si astăzi. Noi trebuie să îndeplinim metoda lui Avraam împreună, dar mă bucur că națiunea lui Israel a recunoscut această ură interioară și poate vedea starea sa adevărată. Noi ne urîm unii pe alții, și ne simțim distanti unii de alții. Nu există nici o grijă reciprocă între noi, și nu există nici o putere din lume care poate corecta situația noastră.

Este un lucru bun că adevărul în cele din urmă a fost revelat pentru noi. În cele din urmă ne-am oprit de la a ne înșela singuri, vorbind cu entuziasm despre prietenia extraordinară dintre oamenii noștri.

Pot aduce dovezi mult mai convingătoare pentru a arăta cât de nerealistă este atingerea oricărei forme de unitate în mijlocul poporului lui Israel, cu mijloacele de care dispunem. Toate visele noastre despre o astfel de unitate sunt nefondate, și este un lucru bun că există oameni care înțeleg aceasta.

Dar există un alt mijloc de a atinge unitatea, pe care oamenii nu îl știu, și eu sunt fericit să le vorbesc despre el. Dacă vom stabili o anumită unitate în funcție de sfatul cabaliștilor, vom simți cât de eficientă este și modul în care aceste acțiuni generează forța unității.

Am stimula sursa unității din interior, deoarece, la urma urmei, ea există în natură. Forța pozitivă există în natură! Avem nevoie doar să fim ca ea, și apoi va izbucni în această lume și va țâșni din pământ ca un izvor de bunătate.

Din a 3-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 11/05/15, Lecția pe tema „Răspunsul la terorism – Consolidarea fundației națiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed