Somnul din timpul nopții este continuarea activităților din timpul zilei

Întrebare: Cum ne dezvoltă natura cu ajutorul viselor?

Răspuns: O stare viguroasă, energetică, se numește zi. Când dormim, ieșim din fază anterioară și ne conectăm cu fază următoare activă. Un vis este o stare mică (Vak -Vav Ktzavot), prin care starea noastră anterioară de trezire se conectează cu următoarea stare activă.

Se aseamănă cu punctul  mort al transmisiei auto care este folosit între viteze, când trecem din prima viteză în a două și apoi în a treia viteză. Ele sunt separate de o fază neutră, acesta este visul din timpul nopții.

Dacă nu ar fi fază neutră, nu am putea trece din prima, în a două și apoi în a treia fază. Nu ne putem înaltă la alte stări, dacă nu dormim.

Asta explică de ce somnul este așa de important și de ce durează așa de mult: 8 ore! Când încă ne aflăm în natură noastră egoistă, adică dacă intențiile noastre naturale sunt orientate spre binele propriu, trebuie să urmărim cerințele nevoilor noastre fizice. RAMBAM scrie că o persoană obișnuită trebuie să doarmă îndeajuns.

În timp ce trăim în această lume materială, trebuie să ne comportam normal, și odihnă din timpul nopții este un simplu proces fiziologic, care face posibil acest lucru. Dacă o persoană deja a atins o stare de spiritualitate și acționează pentru a dărui, atunci de ce are nevoie de odihnă din timpul nopții? Ce înseamnă ea pentru noi?

Visele pot fi consecință evenimentelor trăite în timpul zilei. Dorință noastră de a atinge stări spirituale mai înalte pe parcursul zilei, ne permite să facem o înălțare spirituală în timp ce dormim, sau cel puțin să ajungem la clarificări relevante.

Înțelepciunea Cabală se referă la somnul din timpul nopții că o continuare a zilei, o stare viguroasă continuă. Somnul este esențial din punct de vedere fiziologic, atât celor care trăiesc doar în limitele acestei lumi, cât și celor care se află în lumea superioară, la un nivel spiritual.

Din „O viață nouă” de pe Kab.TV, 1/11/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: