Sortarea valorilor din viață

Întrebare: Dacă tot ceea ce primim de la Creator este menit pentru binele și corectarea noastră, iar tot răul este pentru o schimbare a formei dorinței noastre, ce trebuie să “curăţăm” din viața noastră ?

Răspuns: Creatorul trimite o cantitate uriașa de “gunoi” în viața noastră, iar noi trebuie să selectam ceea ce ne este necesar și să aruncăm restul. Trebuie să sortăm ceea ce este bun și ceea ce este rău, ceea ce este absolut necesar și ce nu. Această sortare ne transformă într-o creatură corectă. Bazat pe asta, înțelegem cum operează Creatorul.

În fața noastră se află un morman de gunoi al așa numitelor valori : sport, filme, călătorii, putere, bunăstare, etc. Toate aceste valori ne ademenesc fără a mai putea deosebi binele de rău, lumina de întuneric, logică de ilogica și scopul de goliciune.

Dacă sortăm totul corect, vedem că nu a mai rămas nimic de ales decât dintre gândurile și sentimentele noastre. Toată influența externă pe care o primim, să spunem prin media și ecranul calculatorului, sunt în esență lipsite de valoare.

Separând necesarul de ceea ce nu este necesar, alegem constant astfel încât aceste clarificări să ne reveleze în final, în fața noastră, un uriaș mecanism, imensul sistem numit Creator.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 10.04.2016

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: